3 načina na koja Love Nature kolekcija čuva oceane

Održivost nam je oduvijek važna. Ključ naše filozofije je pronalaženje inspiracije u prirodi i poštivanje okoliša. Pitali smo našu savjetnicu za održivost dr. Natasha Williams O’Hanlon, da nam kaže više o tri načina na koja je Love Nature kolekcija odgovornija prema okolišu, čime čuva i naše oceane. .

1. BIORAZGRADIVOST

Naša nova Love Nature kolekcija izražava poštovanje prema prirodi i vodi računa o njoj tako što umanjuje ekološki uticaj proizvoda koji se ispiru. Veliki korak u tom smislu je to što su svi naši Love Nature proizvodi koji se ispiru biorazgradivi. To znači da će se razložiti potpuno prirodno bez negativnog uticaja na okolinu.

2. ZRNCA ZA PILING PRIRODNOG PODIJEKLA

Za pilinge u našim novim Love Nature proizvodima koristimo samo zrnca prirodnog porijekla poput silicijum-dioksida, sjemena jagode i ljuske badema. U pitanju su biljne formulacije koje se potpuno razlažu u prirodi ili mineralne koje se vraćaju svom izvornom obliku. 

3. BEZ SILIKONA

Silikon može učiniti kosu glađom, ali je sintetičkog porijekla i teško se razlaže u prirodi. Osim toga, koncentracija silikona može se tokom vremena dosta povećati što može dovesti do toga da silikon završi u lancu ljudske ishrane. Upravo zato smo odlučili da svi naši Love Nature proizvodi za njegu kose budu bez silikona. 

Tekst: Fotograf: Getty Images