3 tajne nošenja parfema za koje niste znali

Svako od nas na svoj način koristi parfem, ali neki trikovi funkcionišu bolje od drugih. Istražite neke od njih kako biste iskoristili vaš parfem na najbolji način!

1. NAJBOLJI NAČIN DA PROBATE PARFEM
Ako koristite samo uzorke parfema da biste ga probali, to zaista nije dovoljno. U stvari, tako nećete saznati kako miriše na vašoj koži. Najbolji način da iskusite stvarnu aromu mirisa je direktno nanošenje na kožu, poželjno na zglob ili tačke pulsa. Obje tačke su jake pulsne tačke i imaju visok protok krvi koji povećava temperaturu kože, a toplota pomaže širenje mirisa. Na ovaj način ćete primjetiti da li se parfem mijenja kada je u kontaktu sa molekulima vaše kože, a imat ćete i predstavu o tome koliko je miris dugotrajan. Najzad, da biste stvarno doživjeli miris, ostavite da se potpuno osuši i sačekajte 3 minuta da osjetite puni miris. Zatim odvojite svaki minut da biste vidjeli kako se to mijenja.

2. KAKO DA VAM MIRIS DUŽE TRAJE
Neki sastojci u parfemu mogu se lako razložiti, što dovodi do toga da se miris izgubi. Vrlo se lako zaboravi koliko je miris delikatan. Mirisna, esencijalna ulja i sadržaj alkohola se vremenom mijenjaju. Držite bočice parfema daleko od sunčeve svjetlosti, toplote i vlažnosti i čuvajte ih na tamnijem mjestu na sobnoj temperaturi. 

Želite da se duže osjeća na vašoj koži? To je bar lako! Počnite tako što ćete hidrirati kožu losionom za tijelo bez mirisa. Hidrirana površina vaše kože čuva mirisne note. Osim toga, pošto toplota aktivira parfem, pulsne tačke na tijelu su najbolja mjesta za nanošenje mirisa. Ove tačke nalaze se na vašim zglobovima, iza vaših ušiju, sa unutrašnje strane lakta, na prevoju koljena i na člancima. Najbolje mjesto da stavite parfem je vaša kosa, ali pošto parfem obično sadrži puno alkohola to može isušiti vaše pramenove. Preporučujemo vam da nanesete malu količinu na četku za kosu i potom pročešljate kosu – efekat je sjajan.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, nemojte utrljavati miris na kožu, pustite da se sam upije. Voila, vaš parfem je spreman da traje cijelog dana!

3. DA LI DA STAVITE PARFEM DIREKTNO NA KOŽU ILI PREKO ODJEĆE?
Parfem koji se nanosi na odjeću će obično duže trajati čak do sljedećeg pranja (ponekad čak i duže od toga). Nažalost, nanošenje mirisa na vašu odjeću može ga dosta razblažiti. Vaš miris isparava jer molekuli ulja reaguju na toplotu vaše kože. Pošto vaša koža igra veliku ulogu u efektu koji miris ima, dosta ćete propusitti ako ga nanesete samo preko odjeće, a propustit ćete i posebnu notu koju mu dodaje vaša koža.  Idealno je da ga nanesete malo i na odjeću i na kožu, na bar jednu pulsnu tačku vašeg tijela. Tako ćete moći da nosite vaš omiljeni miris i da istovremeno uštedite vrijeme i još ljepše izrazite vašu ličnost!

Odaberite vaš omiljeni miris ovdje

Tekst: