Sastojak dnevne njege koji propuštate!

Da li vam se koža suši, pojavljuje se više sitnih bora i pigmentacija se mijenja? U tom slučaju, vjerovatno vam nedostaje nešto u dnevnoj rutini kože, a mi znamo šta.

Karika koja nedostaje
Ako volite lijepu kožu kao i mi, sigurno ste veoma revnosni po pitanju rutine njege kože, koristite maske za lice i mažete kreme sa zaštitnim faktorima kada se izlažete suncu. Ali nešto bi moglo da ometa vaš put ka prelijepoj koži, a to je činjenica da ne stavljate zaštitni faktor kada je vrijeme oblačno. Da, dobro ste pročitali.

Oblaci blokiraju sunce ali ne i sve UV zrake! 
UV zraci prolaze kroz oblake i utiču na vašu kožu čak i kada je vrijeme tmurno. Prema navodima Fondacije za borbu protiv raka kože, UV zraci su među glavni uzročnicima starenja kože. Zato, sve i da ležite u hladu i uživate u dobroj knjizi, i dalje rizikujete dobijanje bora, tamnih fleka ili kancerogeno oboljenje na koži. Zato, ne zaboravite zaštitni faktor!

Dobra baza za make-up
Ako mislite da su kreme za sunčanje naporne jer nisu zahvalne, a namjeravate da se šminkate, možda treba da potražite pravi proizvod malo bolje. Postoje kreme za sunčanje sa blažim teksturama koje su odlična podloga za šminku, koža ih lako upije i štite vas po svakom vremenu. Testirali smo Optimals višenamjenski zaštitni losion za lice sa ZF 30 za sve tipove kože sa The One Everlasting tekući puder  i kao što možete da vidite, odlično se uklapaju i ostavljaju kožu glatkom i hidriranom.

Tekst: Fotograf: Oriflame