Ostanite motivisani!

Da li vam je sve teže da se držite svoje rutine vježbanja? Znamo taj osjećaj! Ali nedostatak motivacije bi trebalo da bude posljednja stvar koja vas sprečava da vodite računa o svom zdravlju. Dakle, evo nekoliko savjeta kako da ostanete motivisani.

1. POSTAVITE REALNE CILJEVE 
Postavljanje nedostižnih ciljeva nije samo loše za vaše tijelo ili samopouzdanje, već vas može i navesti da poželite da sasvim odustanete. Dakle, pobrinite se da postavite realne ciljeve za koje znate da možete postići. Zatim, kako vaše tijelo jača, možete ih povećati. Zapamtite: biti zdrav nije sprint, već dugoročan izbor načina života.

2. NAGRADITE SEBE 
Svaki put kada postignete cilj, obavezno proslavite! Nagrađivanjem sebe za dobar rezultat učinit ćete proces zabavnijim i motivisat ćete se da nastavite. Čak i male stvari poput smoothija kojim ćete se počastiti ili gledanje omiljene TV emisije nakon teretane mogu biti dovoljne da vam rutina postane navika.

3. NAPRAVITE OPKLADU
Lako je prekršiti obećanja koja dajemo sebi, ali ne ona koja dajemo drugima. Dakle, udružite se sa prijateljem ili članom porodice i napravite opkladu. Vanjski pritisak će vas natjerati da dvaput razmislite o tome da preskočite neki dan naporne vježbe. Možete čak dodijeliti novčanu kaznu onome ko izostane. To sigurno nećete biti vi! 

4. NEK BUDE ZABAVNO 
Pošto su zdrav život i fitnes životna ambicija, ovo bi mogao biti najvažniji savjet. Ako nastavite da radite isti trening iz dana u dan, na kraju će vam dosaditi. Također, vaši mišići će se naviknuti na vaše pokrete, što znači da nećete dobiti iste rezultate. Zbog toga je ključno da promijenite svoj režim novim, i iznad svega, zabavnim časovima, sportom i izazovima. 

5. PRONAĐITE PODRŠKU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Nije tajna da previše vremena provodimo na svojim telefonima. Dakle, neka vaša zavisnost od telefona radi za vas. Pretražite Instagram i Facebook i pronađite inspirativne fitnes naloge i učinite YouTube svojim drugarom za vježbanje gledajući tutorijale. Garantujemo da će pogled na fit tijela izazvati želju da vježbate!


Tekst: Fotograf: Getty Images