6 vrsta treninga koje treba da radite vani

Želite provoditi više vremena na svježem zraku? Jednostavno prebacite svoju narednu sesiju iz teretane i uradite je vani. Pripremili smo za vas šest načina treniranja koji su odlični za treninge na otvorenom!

TRČANJE
Vrijeme je da zamijenite traku za trčanje trčanjem vani. Ne samo zbog toga što je vrijeme lijepo, već je i bolje za vašu generalnu kondiciju. Trčanjem vani izlažete se trčanju uzbrdo, nizbrdo, po neravnoj podlozi zbog čega će vaš trening imati više efekta, pogodit ćete različite grupe mišića i sagoriti više kalorija.

VOŽNJA BICIKLA
Vjetar koji vam puše u lice, ne samo da će vas osvježiti već vam pruža i veći otpor zbog čega ćete trošiti više kalorija. Plus, raspoloženje će vam se popraviti od boravka vani!

STEPER
Ako ste radili na svojoj stražnjici na steperu, zašto ne biste isprobali ovaj ekvivalent koji možete raditi u prirodi? Pronađite klupu u parku i neka vam ona postane sprava iz teretane. Koristite je za penjanja, skokove, čučnjeve i iskorake za odličan trening.

HIIT TRENINZI (intervalni trening)
Vježbanje u kratkim intenzivnim intervalima je efikasan način da poboljšate vaš kardio kapacitet, povećate brzinu i izdržljivost i ojačate cijelo tijelo. Pronađite brdo i sprintom trčite do vrha, potom siđite hodajući. Odmorite 30 sekundi i ponovite!

TRENINZI SNAGE
Ne trebaju vam napredne sprave da biste radili trening snage; treniranje s vlastitom težinom tijela može biti jednako koristan. Većina parkova posjeduje razne vrste šipki postavljenih kao vratila na kojima možete vježbati chin-up ili pull-up zgibove.

ŠTRIK ZA PRESKAKANJE
Kardio vježbe nikad nisu bile tako zabavne, uz mnogo znojenja!

Tekst: Fotograf: Getty Images