Pripremite kožu za hladno vrijeme

Jesen je stigla i donosi vam prednosti kao što su pleteni džemperi i večeri s čašom toplog čaja i omiljenom serijom, ali donosi i puno izazova vašoj koži. Hladno vrijeme može da vam isuši kožu čime ona postaje isušenija i sklonija crvenilu, svrabu i pojavi nesavršenosti. Dajte vašoj koži njegu koja joj je potrebna i pomozite joj da sačuva svoj dobar izgled uz pomoć ovih jednostavnih savjeta!

KREMA PROTIV HLADNOĆE 

Pripremite vašu kožu za hladnoću, oštar vjetar i suh zrak tako što ćete umjesto laganog losiona za lice koristiti bogatu, njegujuću kremu koja obnavlja i štiti kožu. Potražite kreme koje su bogate uljima, shi maslacem, hijaluronskom kiselinom i vitaminom E koji sprečava pojavu flekica i hidrira kožu!

SKRATITE VRIJEME TUŠIRANJA 
Niže temperature čine nas sklonijim dugim toplim tuširanjima i kupkama, ali da li ste znali da to stvarno može isušiti kožu? Topla voda dehidrira kožu i može učiniti da vam koža postane jako suha. Da biste to izbjegli, skratite vrijeme tuširanja toplom vodom umjesto vrelom i priredite sebi luksuzne kupke vikendom poslije kojih ćete nanijeti hranjivu kremu od glave do pete.

NOSITE RUKAVICE
Hladan zrak može poprilično da kompromituje kožu vaših ruku. S hladnim vremenom i konstantnim pranjem ruku jer želite da se zaštitite od virusa vaša koža brzo se isušuje, puca i postaje bolna. Pripremite vaše rukavice čim temperature počnu da padaju i pobrinite se da su vam pri ruci sve do proljeća.

IZBJEGAVAJTE TOPAO I SUH ZRAK
Nije samo hladan zrak na otvorenom ono što može iritirati i isušiti kožu, topao zrak u prostorijama također može doprineti suhoći i pogoršati stanja kože kao što su ekcemi i rozacea. Izbjegavajte pregrijane prostorije i obucite se u topliju odjeću! Razmislite o investiranju u ovlaživač koji reguliše vlagu u zraku i održava kožu lijepom i hidriranom.

SREDSTVO PROTIV CRVENILA KOŽE

Ako vaše preventivne mjere nisu dovoljno efikasne, probajte sredstvo protiv crvenila! Sredstvo protiv crvenila momentalno umiruje kožu i popravlja izgled tena istovremeno smanjujući pojavu crvenila tokom vremena. Ojačava barijeru kože i sprečava gubitak vlage.

Tekst: Fotograf: Oriflame, Adobe Stock