Savršen make-up za zabave uz Jonasa Wramella

Vrijeme je za zabavu! Kako bi se pobrinuli da izgledate što je bolje moguće, razgovarali smo s Jonas Wramellom o aktuelnim trendovima, izgledima savršenim za zabave i za naredno jutro.

O čemu trebamo razmisliti prilikom planiranja izgleda za zabavu?
To zavisi od vrste zabave na koju idete. Dnevna zabava zahtjeva drugačiji izgled od noćne. Moje “pravilo” jeste da je manje više tj. više je manje.

Kako postići najbolje rezultate prilikom spremanja za noćni izlazak?
Nanesite vašu šminku u etapama. Prvo nanesite puder i korektor, zatim nanesite puder u prahu na čelo, bradu, nos i obraze. Ostavite dovoljno vremena da se “slegne” prije nanošenja drugih proizvoda – ovo je savršeno vrijeme da popravite frizuru ili nalakirate nokte. Zatim nanesite ostatak proizvoda u sljedećem redoslijedu: obrve, oči i usne.

Šta ne treba raditi?
Nemojte pretjerivati! Dobar make-up je stvar balansa. Ili se fokusriajte na oči i obrve ili na usne, nemojte naglašavati i jedno i drugo. Možete pratiti najnovije trendove kako bi otkrili koje boje su popularne, ali ih nemojte slijepo pratiti da ne izgledate kao njihova žrtva. Umjesto toga otkrijte koje su vaše najljepše crte i naglasite ih, tako ćete izgledati bolje od bilo kojeg make-up trenda, vjerujte mi.  

 

Koje boje ruža za usne nositi ove sezone?
Trenutno najpopularnija boja jeste tamnocrvena, ali ukoliko vas ne privlači ta boja probajte s klasičnom crvenom – s njom nikada ne možete pogriješiti.

Kako učiniti iscrtani izgled očiju “pristupačnijim”?
Nanesite tuš za kapke kao što to inače radite. Zatim, koristeći tanku četkicu, nanesite tamnu nijansu sjenila za kapke preko tuša kako bi postigli smokey efekat. Ovo je puno prihvatljivije od iscrtanih očiju a opet dovoljno moderno i u trendu.

Na koji način nositi šljokice a da ih ne raznesemo po cijelom licu?
Za početak nanesite kremasto sjenilo za kapke (moj najdraži proizvod) preko kojeg ćete nanijeti tanki sloj šljokica. Kremasta podloga će pomoći držati šljokice u mjestu. Šljokice su inače jako komplikovane za rad te vam zbog toga preporučujem proizvode sa sjajem.

Kako izbjeći mastan izgled kože dok se zabavljate cijelu noć?
Nikad ne bi trebali uskratiti sebi dobar provod i zabavu samo da bi izgledali dobro. Ukoliko ipak brinete zbog sjaja uvijek nosite sa sobom nekoliko maramica. Ukoliko imate problem s kožom, koristite malu četkicu za puder (ili veliku četkicu za sjenilo) kako bi nanijeli puder u prahu na problematična mjesta. Nemojte nanositi puder na mjesta koja nisu masna jer ćete na taj način začepiti pore i uzrokovati pojačano lučenje masnoće.

Kako postići svjež izgled lica nakon cjelovečernjeg provoda?
Prvo i najvažnije jeste da uklonite sve tragove make-upa s lica prije nego odete spavati – vaša koža treba disati tokom noći. Drugo pravilo jeste hidratacija. Pijte dosta vode i hidratizirajte kožu kako ne bi izgledala beživotno i kako bi spriječili nastanak otečenosti. Ukoliko imate “kese” ispod očiju probajte s hidratantnim gelom. I uvijek zapamtite “manje je više” kadaje make-up u pitanju dan nakon velike zabave.


Tekst: Fotograf: Fotolia