Mapa Oriflame mirisa

Kada kreiramo popularne mirise, koristimo kvalitetne sastojke iz cijelog svijeta. Možda vam je interesantno da saznate odakle potiču? Pogledajte mapu Oriflame mirisa!

EVROPA


Počet ćemo naše mirisno putovanje od Italije. Tu smo pronašli cvijet narandže, koji je glavni sastojak u kreiranju mirisa na zapadu. Nazvan još i neroli, postao je popularan u italijanskom visokom društvu u XVII vijeku a sada
GIORDANI GOLD ESSENZA parfemska voda krije ovaj jedinstveni miris dobijen od najfinijh cvjetova narandže iz Italije.

Iz Italije također dobijamo svježe citrusno voće, posebno limunovo ulje. Upravo to je razlog zbog kog se koristi kao jedna od omiljenih nota u mnogim svježim mirsnim kompozicijama uključujući i MEN´S COLLECTION CITRUS toaletnu vodu.

Putujući ka istoku, nailazimo na cvjetna polja Bugarske. Odatle koristimo ružino ulje koje se koristi za VOLARE parfemsku vodu. Ruže daju parfemima veoma romantičan i profinjen miris koji je trenutno veoma popularan.

AFRIKA 


Krećući se ka toplijoj klimi, Maroko je sljedeći na našem putovanju. Odatle koristimo jedan od najstarijih sastojaka u kreiranju parfema – kedrovinu. Poznata je kao veoma aromatična, umirujuća i svježa. Zbog toga se nalazi kao glavna nota u
ECLAT HOMME toaletnoj vodi.

Dalje prema jugu nailazimo na tropsko ostrvo Madagaskar. Tu raste Ylang Ylang, poznat po afrodizijačkom svojstvu i senzualnom mirisu. Dakle, ima smisla što koristimo najkvalitetnije ulje za POSSESS WOMAN parfemsku vodu.

AZIJA 


Hajdemo na istok da pronađemo jedan od najslavnijih sastojaka klasičnih parfema – tuberozu. Indijski cvijet se koristi u ekskluzivnim, vrhunskim parfemima zbog svoje raskoši. Naš miris SUBLIME NATURE TUBEROSE PARFUM izražava svjež miris rosnog cvijeća u zoru.

U daljoj potrazi nastavljamo još dalje na istok, ka Indoneziji. Tu smo pronašli sandalovinu – jedan od najcjenjenijih sastojaka u kreiranju parfema. To je sastojak koji VOLARE GOLD parfemskoj vodi   daje njegovu slatku i drvenastu bazu

JUŽNA AMERIKA 

Zadržat ćemo se u tropima i idemo ka Pacifiku. U Brazilu smo naišli na blago Amazona - Tonku Bean. Obrana nakon monsunskih kiša, otkriva svoje kvalitete dok se suši na suncu. Slavimo njenu ljepotu u SUBLIME NATURE TONKA BEAN Parfemu.

SJEVERNA AMERIKA 

Završimo naše putovanje idući ka sjeveru. Na Haitiju, pronašli smo Vetiver, koji se često opisuje kao zlato u kreiranju parfema. Njegom drvenasto-dimnom karakteru prepustili smo GIORDANI GOLD MAN toaletnu vodu.

Tekst: Fotograf: Getty Images, Orifame pictures