Upoznajte naučnika: Emily Whelan

Izuzetno smo ponosni na naše naučnike i njihovu bogatu vještinu i iskustvo. Oni su ti koji osiguravaju da svi vaši Oriflame proizvodi budu maksimalno sigurni, a istovremeno nude nevjerovatne rezultate. Predstavljamo Emily Whelan, našu direktoricu odjela Tehnologije boja i napredne tehnologije.

Koja je vaša uloga u Oriflame-u?
Odgovorna sam za prenos najnovijih naučnih spoznaja i globalnih trendova u naše
inovativne kozmetičke formulacije, npr. ruževe i tekuće pudere. Uzbudljivo je omogućiti uvođenje naprednih tehnologija u naše dekorativne proizvode.

Možete li opisati putovanje koje vas je dovelo do Oriflame-a?
Nakon studija biotehnologije na Univerzitetu, započela sam karijeru u Oriflame-u kao diplomirani hemičar formulacija.

Očarao me svijet nauke o formulacijama i kako posebnim miješanjem sastojaka možemo stvoriti formulaciju koja ima moć poboljšati prirodnu ljepotu i blagostanje, mijenjajući osjećaj koji imate o sebi.

Na čemu trenutno radite?
Sada istražujemo polje Neurokozmetike koja istražuje povezanost tijela i mozga. Stvaramo inovativne tehnologije koje će pružiti višestruka čulna iskustva - od dodira, mirisa, vida do ukusa.

Na šta ste ponosni?
Bila sam prvi hemičar u Oriflame-u koji je ujedinio patentiranu tehnologiju njege kože s make-upom kako bih stvorio potpuno novu kombinaciju proizvoda – poput našeg nagrađivanog EverLasting tekućeg pudera, koji ujedinjuje prednosti make-upa s njegom kože. Na tržištu je sada veliki trend fusion kozmetike, pa je bilo fantastično biti dio projekta koji je u svijetu ljepote bio toliko revolucionaran.