Upoznajte naučnicu – Claire Tansey

Posebno smo ponosni na naše naučnike, njihovo znanje i iskustvo. Oni se brinu za to da naši proizvodi budu sigurni za korištenje te da zaista pružaju fantastične rezultate koje vam obećajemo. Predstavljamo vam Claire Tansey, našu Direktoricu odjela za klinička istraživanja i naučnu komunikaciju.

Koja je Vaša uloga u Oriflameu?
Odgovorna sam za učinkovitost i senzorska testiranja novih proizvoda tokom razvoja. Usto, moj tim je fokusiran na provođenje globalnih istraživanja potreba kože i naučne komunikacije.

Kako ste počeli raditi u Oriflameu?
Uvijek sam sa zanimanjem čitala listu sastojaka kozmetičkih proizvoda kao i letaka koji su pojašnjavali kako proizvodi djeluju, pa sam s oduševljenjem za vrijeme studija počela stažirati u Oriflame centru za istraživanje i razvoj. Znala sam da je to savršeno radno mjesto za mene jer ujedinjuje nauku i kozmetiku. Kad mi je Oriflame ponudio poziciju stručnjaka za razvoj formulacija, prihvatila sam bez oklijevanja! 

 

 

Na čemu trenutno radite?
Provodimo istraživanje o profilima starenja u različitim etničkim tipovima kože. Jako je interesantno otkrivati razlike i sličnosti između različitih tipova kože. Ovo istraživanje omogućava nam razvoj proizvoda prikladnih za sve potrošače.

Na šta ste najponosniji?
Posebno sam ponosna na razvoj svoje karijere i različita radna mjesta koja sam prošla u 23 godine koliko radim u Oriflameu. Počela sam kao stručnjak za razvoj formulacija proizvoda za njegu kože gdje je moj najveći uspjeh bio formulisanje prvog Oriflame proizvoda s retinolom.