Sve što treba da znate o zreloj koži

Nije tajna da vrijeme utiče na stanje vaše kože. Dobra vijest je da ima mnogo jednostavnih načina da održimo kožu lijepom uprkos tome.

Iako starimo, ne znači da moramo izgledati starije. Zapravo, stanje kože ima manje veze sa brojem godina, a više sa faktorima kao što su stil života i izbor načina njege kože, režimom ishrane, okruženjem, hormonskim promjenama i genetikom. Iako je neizbježno i prirodno da se Vaša koža mijenja kako vrijeme prolazi, uz malo dodatne njege i brige, možete očuvati ljepotu i vitalnost zadugo.

KAKO ZNATE DA JE KOŽA ZRELA?

Zrela koža ima drugačije potrebe nego mlada i zahtijeva drugačiji pristup njege. Znaci koji na to ukazuju su gubitak vlažnosti, manje elastičnosti, zategnutosti i punoće, dublje fine linije, tamne mrlje i hiperpigmentacija, manje sjaja i proširene pore.

ZAŠTITE SVOJU KOŽU OD SUNCA

Za kožu je tipično da postaje tanja tokom godina, što znači da takođe postaje podložna oštećenju izazvanu sunčevim zračenjem i spoljnim agresorima. Kada imate spoljne aktivnosti, osigurajte da vam koža bude pokrivena i zapamtite da koristite kreme sa visokim zaštitnim faktorom (ZF). Plus, uvijek je dobro da izbjegavate  produženo direktno izlaganje suncu između 11:00 i 15:00 h.

OGRANIČITE VRIJEME KUPANJA

Svima nam se dopada ideja da nakon dugog napornog dana uronimo u toplu kupku koja će dugo trajati. Kako bilo, dugotrajna topla kupka uklonit će prirodnu vlažnost kože i ona će biti suha, gruba i podložna oštećenju. Nemojte se kupati duže od 10… dobro… 12 minuta u srednje toploj vodi, koristeći blago sredstvo za kupanje.

KORISTITE OVLAŽIVAČ PROSTORA

Ovlaživači će pomoći da u zraku bude dovoljno vlage. Koristeći ovlaživač u svom domu, posebno u zimskim mjesecima, pomoći ćete da se spriječe efekti kojim hladan zrak oštećuje kožu. Tako ćete izbjeći suhoću, perutanje i svrab.

SPAVAJTE DOVOLJNO

Vaša koža se samostalno obnavlja od dnevnih aktivnosti za vrijeme sna. Zato je vrlo važno da koristite odgovarajuću noćnu kremu. Ukoliko koristite hidratantnu kremu svoje kćerke, nećete ništa postići. Njegujte svoju kožu tokom noći posebno odabranim proizvodom za borbu protiv starenja koji je kreiran da koriguje nesavršenosti zrele kože. Formulisana s GenisteinSOY i Amino kompleksom, TIME REVERSING INTENSE noćna krema dokazano popunjava dublje bore, definiše konture lica i zateže kožu, tako da ćete se probuditi sa obnovljenim, osvježenim izgledom.

Tekst: Fotograf: Oriflame / Shutterstock