Parfem, parfemska voda, toaletna voda, kolonjska voda - naučite razliku

Jeste li nekad bili zbunjeni čitajući naljepnice na bočici mirisa? Ne brinite, svi smo se nekad našli u istoj situaciji.

Mirisi su podijeljeni u više kategorija na osnovu njihove postojanosti, jačine i koncentracije. Ako želite više saznati više o mirisima, na pravom ste mjestu. Koja je razlika između parfema, parfemske vode, toaletne vode te kolonjske vode.

1. Parfem
Parfem je najskuplja vrsta mirisa koja postoji. Sadrži najveću koncentraciju ulja, od 20 do 30%, i postojan je čak i nakon 24 sata nakon nanošenja.

2. Parfemska voda
Parfemska voda sadrži 10 do 20% čistih mirisnih ulja, a ostatak je voda i alkohol. Postojana je 8 do 10 sati nakon nanošenja. Savršena je za dan na poslu ili fakultetu.

3. Toaletna voda
Toaletna voda sadrži 5 do 15% mirisnih ulja pomiješanih s alkoholom. Savršena je za trenutačno osvježenje jer traje od 3 do 5 sati. Prema tome, ukoliko imate bitan intervju ili sastanak koji ne traje duže od 3 sata, toaletna voda je savršen izbor za vas.

4. Kolonjska voda
Zadnja, ali ništa manje važna je kolonjska voda koja ima najmanju koncetraciju ulja (2 do 4%) koji je pomiješan s alkoholom. Postojana je oko 2 sata nakon nanošenja.

Nadamo se da smo vam pomogli da uvidite razlike između četiri vrste mirisa i da ćete s lakoćom pronaći savršen odabir za sebe!

Tekst: Fotograf: Oriflame Central Europe