Sastojak koji treba da upoznate: crni ugalj

Crni ugalj je najnoviji super sastojak koji je zavladao industrijom ljepote za čas! Nastavite da čitate kako biste saznali šta je zapravo crni ugalj I iz kojih razloga predstavlja prirodno rješenje za najčešće kozmetičke izazove.

Šta je ugalj?

Ugalj se pravi od izgorjelog drveta. Granje i lišće prolaze proces karbonizacije koji podrazumijeva različite hemijske reakcije koje pomažu u formiranju mikro pora na površini čestice uglja. Pritom, crni ugalj je izuzetan absorbent.  

Crni ugalj u njezi kože

Zahvaljujući moćnim pročišćujućim i absorbujućim svojstvima, ugalj se ponaša kao magnet na koži privlačeći duboko smještene nečistoće. Pošto privuče i upije supstance sa kojim dođe u kontakt, ugalj može biti fantastičan za piling i čišćenje lica. 

 

 

Ugalj za njegu muškaraca

Testosteron direktno stimuliše proizvodnju sebuma i pruža savršenu podlogu za nastanak akni. Zato muškarci češće imaju proširene pore i nesavršenosti.

Ugalj se smatra odličnim rješenjem za začepljene i uvećane pore. Tradicionalni sapuni, kreme za brijanje i proizvodi za njegu kože mogu lišiti kožu prirodnih masti koje su joj potrebne. Ali crni ugalj apsorbuje toksine i pruža detoksikaciju bez efekta isušivanja, sjajno za muškarce, zar ne?

 

Naš izbor

Zanima vas isprobavanje novih proizvoda koji sadrže ugalj? Probajte našu novu North for Men Urban kolekciju. Zahvaljujući snazi crnog uglja, ova kolekcija je savršena da osvježite kožu od glave do pete! 

Tekst: