Kako obnoviti kožu nakon ljeta

Visoke temperature, sunce, more i klor utječu na kvalitetu naše kože, pa pročitajte 5 savjeta kako obnoviti kožu nakon ljetnog odmora.

PILING

Ukoliko ste svoju dnevnu ili noćnu kremu nanijeli, a prije toga niste dobro očistili kožu – hranjivi sastojci neće biti toliko učinkoviti. Da bi hidratacija kože bila potpuna prije njege trebate nanijeti piling. Koža koja je bila oštećena na način da je izgorila od sunca treba nježnu njegu pa birajte piling sa nježnim česticama koje neće dodatno oštećivati kožu.

VITAMIN C
Jeste li znali da vanjski faktori utječu na 80% starenja kože? Iz tog je razloga nanošenje zaštitnog faktora toliko važno. Ne možete smanjiti broj sati koje ste proveli na suncu ali možete poboljšati kvalitetu i teksturu svoje kože. Potražite proizvode koji sadrže vitamin C.

PJEGE OD SUNCA
Tamne mrlje i pjege  na čelu, obrazima i gornjoj usni se pojavljuju odmah nakon ljeta. Izjednačite ten kože nakon ljeta tretmanima koji minimiziraju melanin i diskoloraciju kože.

UGRIZI KUKACA
Ugrizi insekata nakon početnog svrbeža mogu dovesti i do oštećenja kože. Nanesite hidratantnu kremu nakon što ste nanijeli i utrljali piling a kako bi spriječili daljnje diskoloracije. Ukoliko su crvene mrlje i dalje ustrajne možete nanijeti malo korektora.

VEČE
Noćna njega je ključna za dobar izgled kože. Čišćenje uklanja nečistoće s kože pa sastojci izvrsno djeluju dok se odmarate. Nakon ljetnjih mjeseci, kada je vašoj koži potrebna dodatna ljubav, dopustite da formule za noć iskorače i urade teži dio posla.


Tekst: Fotograf: Getty Images