Kako 2016. godinu učiniti najboljom godinom za njegu kože!

Nova je godina već počela i vrijeme je da usvojite pravilnu rutinu njege kože. Ove godine možete početi s pravilnom njegom, a mi smo pripremili nekoliko osnovnih detalja kojih biste se trebali pridražavati.

1. 365 DANA ZAŠTITE OD UV ZRAČENJA

Izloženost sunčevom zračenju je glavni uzrok starenja naše kože, što ne znači da u njemu ne smijete uživati. Svakako nema potrebe da kreme sa zaštitnim faktorom sklonite nakon što više nije topliji period godine. Kremu sa zaštitnim faktorom trebali biste koristiti tokom cijele godine.


Istraživanja pokazuju da je više od  70% izloženosti suncu onda kada to najmanje očekujete – dok sjedite u autu ili kraj prozora.  UV zračenje uništava ceramide – dobru masnoću koja se nalazi u vašoj koži i čuva je od isušenosti. Zaštitni faktor će vašu kožu očuvati hidratiziranom. Uvjerite se!

2. ČISTITE KOŽU

Ukoliko svoj make-up ostavite na koži tokom noći, ona će zatvoriti vaše pore i postoji opasnost od izbijanja prištića. Masnoću koja se nakupila tokom dana obavezno uklonite prije spavanja. Pitate se zašto je potrebno očistiti lice prije spavanja? Odgovor je jednostavan: čišćenje lica ujutro će ukloniti toksine, masnoću i mrtve stanice s vaše kože koji su se nakupili tokom spavanja. 


Investirajte u četkice za čišćenje jer dubinski čiste kožu tehnikom eksfolijacije koja učinkovito uklana nečistoće.

”Koža je najveći organ ljudskog tijela i prva crta odbrane od vanjskih uticaja..."

3. KORISTITE SERUM

Možda već znate da uz korištenje hidratantne kreme u svoju rutinu njege kože morate uključiti i korištenje  seruma? Evo na koji način: serum potiče blistavost kože, izglađuje fine linije, podiže kožu i potiče djelovanje ostalih proizvoda – trebamo li dalje nabrajati? Zbog više koncentracije aktivnih sastojaka i formulacije koja je kombinirana s vodom, lakše prodiru u strukturu naše kože i brže djeluju. Ukoliko smanjite konzumaciju alkohola , šećera i soli – korak ste bliže do blistave i zdrave kože.


4. UPOZNAJTE SVOJU NOĆNU NJEGU

Redovita primjena rutine njege kože može popraviti stanje vaše kože jer dok spavate vaša koža se oporavlja od učinka dnevnih agresora, pa ju nakon čišćenja i upotrebe tonika  naviknite na hranjivu noćnu kremu. Potražite onu koja odgovara vašim potrebama i onu koja će na najbolji način spriječiti preuranjeno starenje vaše kože. Isprobajte True Perfection ili ukoliko je opuštena koža vaš problem probajte Time Reversing.  


5. HRANITE VAŠU KOŽU


Koža je naš najveći organ i naša “prva linija obrane” protiv slobodnih radikala. Štiti nas od mikroorganizama, UV zračenja vrućine i onečišćenja pa je važno da ju održimo zdravom.  Da biste primjenjivali uravnoteženu prehranu koja uključuje vitamine, minerale i antioksidante, ali i Omega-3 zasićene masne kiseline koje se mogu pronaći u ribi. Održavaju našu kožu hidratiziranom i svježom. Međutim nije samo sitna plava riba ta koja je bogata antioksidantima već je to i naš - Astaksantin koji je pronađen u algama u švedskog akvatorija.  Dnevna doza astaksantina poboljšava hidratiziranost kože i njezin elasticitet.  


Pozdravite  2016. godinu, godinu njege kože! 
Tekst: Fotograf: Fotolia, Oriflame