How to firm sagging skin

Kako učvrstiti opuštenu kožu

Istraživanja su pokazala da je opuštena koža glavni znak starenja kao i znak prema kojem nas drugi doživljavaju starijima. Za žene od 40 - 50 godina opuštanje kože je najčešći problem kao i bore na području oko očiju . Razgovarali smo s Dr. Alainom Mavonom da bismo otkrili koji su najbolji tretmani koji učinkovito rješavaju ovaj problem.

ŠTO JE OPUŠTANJE  KOŽE?
Kada smo mladi, lanci aminokiselina pod nazivom fibroblasti proizvode kolagen koji nam je potreban da naša kože bude glatka i elastična. Starenjem i pod utjecajem vanjskih faktora naša koža postaje sve manje elastična i sve je manje u mogućnosti proizvoditi kolagen učinkovito.  Posljedica toga je opuštanje kože i gubitak elasticiteta.

KAKO TO MOŽEMO SPRIJEČITI?
Retinol
Retinol ili Vitamin A, imaju višestruka anti-ageing svojstva. Retinol djeluje na staničnoj razini i na taj način pospješuje njezinu funkciju. Dr. Mavon također pojašnjava da je koža kod nekih osoba isuviše osjetljiva pa treba biti oprezan. Moguće je crvenilo i iritacije kao posljedica pa treba izbjegavati primjenu retinola.

Neinvazivni zahvati
Neinvazivni  zahvati su popularna alternativa za osobe kojima su potrebni vidljivi rezultati, bez operacije. Postoji bezbroj  tretmana kao što su Thermage. Ovaj tretman električnim valovima, odnosno toplinom djeluje na duboke slojeve kože kako bi ih učvrstio. Ovo može biti bolno i Dr. Mavon svakako ne podržava ovakve tretmane: Thermage zagrijava kolagen u koži, pa nas zabrinjava dugoročni utjecaj ove terapije na kožu. AspartoLift

AspartoLift tehnologija utječe na fibroblaste, stanice kože koje proizvode elastična vlakna kože i kolagen. Ono što smo otkrili bilo je nevjerojatno. Kada sazrijeva tj. stari, fibroblast postaje krut i manje aktivan. Međutim kada smo stanice fibroblasta tretirali AspartoLift tehnologijom, aktivnost i fleksibilnost su obnovljene. Stanice su bile zaista obnovljene, a obnavljanje ima veliki utjecaj na čvrstoću i elastičnost kože. Ultimate Lift klinički dokazano obnavlja elasticitet kože čak i do 70% za samo 12 tjedana čime se postiže značajno čvršća koža i poboljšan izgled.

Masaža
Spa tretmani koji uključuju masažu lica mogu biti različite učinkovitosti.  Masaže uobičajeno uključuju maske i kružne pokrete na području vilice. Umjesto masaže isprobajte vježbe koje opuštaju mišiće na način da kontrahirate mišće i opuštate ih nazmjenično. To će potaknuti fibroblaste na reakciju i učvrstiti kožu. Nekoliko minuta svakog dana pomaže u očuvanju mladenačkog izgleda kože.


Tekst: Fotograf: Shutterstock