4 načina na koje Love Nature proizvodi brinu i o planeti!

Tri nove linije Love Nature kolekcije pružaju još ljepše iskustvo vašoj koži i čulu mirisa. Ali to nije sve što je divno kod ovih proizvoda – oni su kreirani u skladu s prirodom! Saznajte kako zajedno brinemo o Majci Prirodi.

1. PCR plastika
Sigurno će vam biti drago da čujete da su plastične bočice i poklopci na proizvodima iz nove Love Nature linije kreirani od 40% PET PCR plastičnih materijala koji nisu štetni po prirodu! PET je skraćeno od poliester i spada među najčešće korištene materijale za izradu plastičnih boca i posuda, uglavnom jer je jak, lagan i bezbjedan.

PCR (reciklirana plastika) čini pakovanje Love Nature proizvoda još posebnijim. U pitanju su već korišteni i reciklirani PET materijali, koji štede vodu i energiju potrebnu za proizvodnju. Korištenje reciklirane plastike smanjuje naš loš uticaj na planetu i pomaže da smanjimo deponije!

2. Organski benefiti
Neki brendovi kažu da je dovoljno koristiti prirodne ekstrakte za njegu kože, ali mi se ne slažemo! Organsko znači još jedan korak naprijed jer time uživate u čistijim i bezbjednijim proizvodima. Kako? Tako što su biljke koje koristimo garantovano uzgajane i procesuirane bez upotrebe hemikalija. Sačuvana su originalna svojstva biljke tako da je vaša koža manje izložena svemu što joj ne treba. Umjesto toga dobijamo više dobrih stvari, baš kako je priroda i odredila!

Još jedan benefit je što organski uzgoj znači bolji odnos prema prirodi. Manje korištenje hemikalija smanjuje zagađenje i time bolje čuvamo svoje ekosisteme, vodu, zemlju i poljoprivredni biodiverzitet.

3. Ljepota biorazgradivosti 
Voda širom svijeta postaje sve zagađenija i vrijeme je da se udružimo kako bismo ograničili štetu. Zato su svi Love Nature proizvodi za ispiranje (pilinzi i slično) pažljivo formulisani da budu 100% biorazgradivi - to znači da kada dospiju u vodu, bakterije i ostali organizmi ih u potpunosti razlože i opasnosti po okolinu nema.

4. Očuvanje okeana
Nije nikakva tajna da je plastika u našim okeanima postala ogroman problem na globalnom nivou. Napraviti razliku znači fokusirati se baš na svaki detalj, bez obzira na to koliko mali. Zato smo prije nekoliko godinama odlučili da zabranimo upotrebu sićušnih plastičnih mikrogranula u našim proizvodima za piling. Umjesto toga, u našim proizvodima pronaći ćete samo prirodne eksfolijante kao što su ljuske badema, koji se vremenom razgrade bez štetnog uticaja na ekosisteme i morski život.

Tekst: Fotograf: Oriflame