5 make-up grešaka koje su razlog što izgledate starije

Način na koji se primjenjuju nijanse make-upa mogu imati veliki uticaj na to koliko mlado ili staro izgledate. Pitali smo Oriflame makeup stručnjaka Jonasa Wramella, da nam otkrije najčešće greške kod nanošenja make-upa

Greška # 1: povratak u PROŠLOST

"Općenito, ljudi koji su nezadovoljni svojim godinama pokušavaju oponašati izgled su imali prije 10 godina, ali to samo čini da izgledaju starije! Umjesto da pokušaju izgledati mlađe, zaboravljaju da neke tehnike šminkanja mogu naglasiti dob: pretjerano naglašavanje usana, debela linija crnog tuša za kapke će možda „dodati“ koju godinu više ".

 

Greška # 2: Korištenje pogrešne make-up baze

" Izbjegavajte previše make-up baze jer na taj način vrlo lako možete naglasiti bore. Ne bi bilo loše da uopće ne koristite mat puder. Umjesto toga lagani, tekući puderi će učiniti kožu mlađom i sjajnijom".

 

Greška # 3: Korištenje pogrešne nijanse rumenila

"Ružičast ten odmah može osvježiti lice, ali ukoliko koristite pogrešnu nijansu rumenila postići ćete upravo suprotno. Izbjegavajte korištenje smeđe boje rumenila, koja može izgledati previše zagasito. Ton rumenila u boji breskve će, s druge strane dodati toplinu i posvjetliti obraze. "

 

Greška # 4: Korištenje svjetlucavih sjenila


"Korištenje blještavih ili svjetlucavih sjenila je velika greška. Zbog teksture, ovi proizvodi mogu ući u fine linije i bore, što samo povećava bore! Predlažem da koristite mat sjenila. "

Greška # 5: Previše make-upa

Ne nanosite previše šminke. Birajte izgled koji je jednostavan: koristite kvalitetnu maskaru , hidratantna , nježna rumenila i prirodne nijanse  ruža - prirodni i svježi izgled je uvijek u modi. Odbacite tešku šminku. Kako što starite ne zaboravite staru izreku: manje je više! ".Tekst: Fotograf: Kristin Wreyford