5 zdravih međuobroka koje možete spremiti za 5 minuta

U potrazi ste za manjim međuobrokom za kojim možete posegnuti na poslu ili u pokretu? Onda morate isprobati ovih 5 zdravih međuobroka. Potrebno vam je manje od 5 minuta da ih spremite, a odličnog su ukusa, pored toga što su zdravi!

1. ORAŠASTI PLODOVI
Da li često osjetite blagu glad između obroka? Prevarite osjećaj gladi tako što ćete kraj sebe uvijek imati malu posudicu s orasima ili bademima u torbi. Svi orašasti plodovi bogati su zdravim mastima i proteinima, ali i bogati kalorijama, pa preporučujemo porciju od 10-ak plodova po osobi.

2. PLOČICE 
Naše Natural Balance pločice prave se od prirodnih sastojaka, imaju nizak glihemijski indeks, a bogat su izvor proteina i vlakana. Svaka pločisa sadrži oko 150 kalorija i odlična su zamjena za peciva i kolače kada izađete s društvom na kafu.

3. POVRĆE
Naredni super jednostavni međuobrok je narezano povrće. Sve što vam je potrebno je nož, daska za rezanje i paprika ili mrkva. Grickanje bez imalo grižnje savjesti nikada nije bilo jednostavnije!

4. SUPA 
Želite neki topli međuobrok od kojeg ćete duže imati osjećaj sitosti? Onda morate probati naše Natural Balance supe! Pomiješajte mjericu praška u šolji vrele vode i - voilà – dobit ćete ukusnu poslasticu punu proteina koja ima samo 70 kalorija!

5. VOĆE
Banana i jabuka su odlično voće za dnevni međuobrok. Sadrže potrebne vitamine, možete ih nositi svuda sa sobom i ne zahtijevaju nikakvu pripremu. Sušeno voće je također opcija ako nemate svježeg voća. Pomiješajte šaku sušenog voća sa sjemenkama bundeve ili suncokreta i spremni ste za pokret!

Tekst: Fotograf: Getty Images