5 razloga da vježbate na otvorenom

Bez obzira da li redovno vježbate ili ne, boravak na otvorenom može mnogo toga ponuditi za naše zdravlje i dobrobit. Želite znati zašto? Nanesite zaštitnu kremu za sunčanje i krenimo!

1. Savršen početak
Ako inače ne vježbate a želite početi, ulazak u teretanu može biti izazovan. Možete se osjećati zabrinuto zbog izgleda svoga tijela ili nedostatka kondicije i izdržljivosti. Zato počnite s vježbanjem na otvorenom - možete vježbati svojim tempom, tamo gdje želite, kad želite. 30 minuta umjerene aerobne vježbe - poput brzog hodanja - je sve što vam je potrebno!

2. Uživat ćete u raznolikosti
Teretane mogu biti vrlo dosadne. Redovi sprava za vježbanje, isto osvjetljenje, temperatura i isti pogled na okolinu svaki dan. Kada ste na otvorenom - bilo u gradskom ili zelenom krajoliku - izloženi ste okruženju koje se neprestano mijenja, što će učiniti vaš trening puno ugodnijim.

3. Bit ćete bolje raspoloženi
Prirodno svjetlo je veoma važno za zdravlje i dobrobit! Osim što obezbjeđuje vitamin D neophodan za jake kosti i mnoge druge zdravstvene koristi, izloženost suncu je također povezana s aktiviranjem serotonina - tjelesnog hormona sreće. Serotonin je povezan s pozitivnim raspoloženjem, a prethodnica je melatoninu, neophodnim za dobar san.

4. Možete biti kreativni
Trčanje na otvorenom je očita vježba, ali šta je s treninzima snage? Vježbanje na otvorenom stvara mogućnost kreativnog treninga! Stepenice, klupe, ograde, stolovi za piknik, niski zidovi mogu s malo mašte postati oprema za vježbe otpora. Ako niste upoznati sa ovom vrstom treninga, možete pronaći sjajnu inspiraciju na internetu!

5. Potpuno je besplatno
Članstvo u teretanama ili sportskim klubovima dosta košta. Ne dozvolite da troškovi stanu između vas i vašeg blagostanja - vježbanje na otvorenom ne košta apsolutno ništa!

Želite li započeti vježbanje na otvorenom kao dio grupe? Wellness by Oriflame ima grupe istomišljenika širom svijeta, koji zajedno vježbaju i podržavaju se u svojim ciljevima zdravlja i dobrobiti. Razgovarajte sa svojim Wellness savjetnikom kako biste saznali da li postoji grupa poput ove u vašoj blizini. A ako ne? Zašto je vi ne biste započeli?