5 aktivnosti za parove u kojima će oboje uživati

Dodajte ponešto na listu ciljeva u vezi za 2017. godinu – idealno je dodati neku fizičku aktivnost kao jedan od načina da provedete večer skupa. Vježbanje s nekim koga volite nije samo zabavno, već je i dobro za vaše zdravlje!

1. ČASOVI PLESA
Ples u paru ne samo da promoviše zdrav način života, već i zdravu vezu. Ne samo da ste blizu jedno drugom, već morate komunicirati i raditi kao tim ako želite da ispravno izvedete sve pokrete.

2. BOKS
Sve je veći broj muškaraca i žena koji počinju sa časovima boksa za bolju kondiciju, snagu, balans i koordinaciju. Ako tražite nešto što će vam biti pravi izazov, onda je ovo prava aktivnost za vas. Udaranje u paru je odličan način za rješavanje od stresa i proizvodnju „sretnog“ endorfina koji će osigurati oboma da napustite ring dobro raspoloženi.

3. SPORTOVI KOJI SE IGRAJU REKETOM
Sportovi koji se igraju reketom, kao squash, tenis, badminton ili ping pong su zabavni sportovi za vježbanje a deux. Ako nikad niste probali neki od ovih sportova, možete uzeti trenera da vas oboje nauči osnove sporta. Ili, pridružite se nekom klubu gdje možete igrati protiv drugih parova i od toga napraviti pravi društveni događaj.

4. ACROYOGA
AcroYoga kombinuje akrobatiku s jogom i radi se u paru. Budući da jako mnogo poza zahtjeva podizanja partnera, morate vjerovati jedno drugom i djelovati kao tim; budite spremni da naporno vježbate i na još više smijeha!

5. ŠETNJA
Šetnja je možda najjednostavnija aktivnost od svih. Besplatna je, nije vam potrebna nikakva oprema i može biti koliko god mal ili velik izazov vi želite da bude. Ako ste u mogućnosti, probajte da se maknete iz gradske gužve i otiđite u prirodu – dokazano smanjuje nivo stresa i poboljšava raspoloženje. Daleko od bilo kakvih smetnji, možete uživati u društvu jedno drugog i biti zdraviji.


Tekst: Fotograf: Getty Images