Da li izgledate mlađe?

Da li ste se ikada pogledali u ogledalo i zapitali: da li izgledam starije? Niste usamljeni. Istraživanja dokazuju da 4 od 5 žena izgleda starije nego što jest. Koje vas karakteristike čine starijima nego što jeste? Razgovarali smo s Evom Mereville, jednom od članica istraživačkog tima u Oriflameu koji proučava rezultate AGE REFLECTTM studija o utjecajima na starenje kože.

Prvo i osnovno: što je AGE REFLECTTM studija?
Od 2012. godine Oriflame proučava  sve faze starenja kože.  Uzorak za proučavanje je bilo 1.000 žena s različitih geografskih područja, kultura i etniciteta, a pratile su se faze starenja područja oko očiju, crvenila i drugih faktora koji čine naš izgled staijim.

Zašto je Oriflame odlučio proučavati faktore koji utječu na stariji izgled?
Četiri od pet žena izgledaju starije nego što jesu. Poimanje faktora koji  utječu na stariji izgled je doista zanimljivo. Kozmetička se industrija intenzivno bavi ovim faktorima, ali treba početi od razumijevanja koji su to faktori koji utječu na starenje kože. Oriflame je na temelju razumijevanja ovih faktora formirao anti-ageing proizvode za njegu kože koji ciljano djeluju na ove faktore.

Koja su ključna saznanja ovih studija?

Studija je otkrila 23 faktora koji utječu na starenje kože od čega 12 imaju najveći utjecaj na to kako izgledamo. Na primjer, ton kože je smatran najizrazitijim znakom starenja kože kod Azijatkinja, pa je hiperpigmentacija njihov najveći problem.

Nakon neujednačenog tona kože, drugi su  najvažniji pokazatelj starenja bore oko očiju i na čelu. Opuštena koža se također smatra očitim znakom starenja. "Različite žene manifestiraju različite probleme vezane za kožu, pa ne postoji univerzalan proizvod koji je primjeren za baš sve tipove žena."


Da li će Oriflame osmisliti nove proizvode za njegu kože nakon ove studije?
AGE REFLECTTM studije su osigurale Orifflameu holistički pristup vezan za starenje kože dajući nam opširno saznanje o tome na što se trebaju koncentrirati proizvodi za starenje kože.


12 znakova starenja kože 

 1. Crvenilo kože
 2. Tamniji ton kože
 3. Neujednačen ton kože
 4. Nedostatak blistavosti
 5. Proširene pore
 6. Podočnjaci
 7. Gruba koža
 8. Bore oko očiju
 9. Duboke bore
 10. Bore oko usana
 11. Bore na čelu
 12. Nazolabijalne bore
Tekst: Fotograf: Shutterstock