4 italijanske lekcije o ljepoti života

Šta volimo kod Italijana? Njihov duh, gostoprimstvo, dobar ukus, životni stav i, naravno, kuhinju. Ali ova ljepota nije rezervisana samo za njih. Svi mogu da uživaju u životu obojenom strašću i ljepotom. Razmotrite ove 4 italijanske lekcije o životu!

Ne sputavajte osjećanja 
Kad god se osjećate sretno - smijte se, kad god se osjećate tužno - plačite, ako ste ljuti - vrištite. Italijani su veoma sigurni u sebe i ne sputavaju svoje emocije. Kada držite emocije u sebi bit ćete napeti i to će vas spriječiti da cijenite ljepotu koju vam život nudi. Vrijeme je da izrazite svoja osjećanja!

Okružite se lijepim stvarima
Italijanski domovi su puni starinskog namještaja, porodičnih suvenira i slika. Pokušajte da se okružite stvarima koje nešto znače za vas i među kojima se osjećate prijatno. To može biti mala promjena u vidu detalja ili nešto jednostavno kao uzimanje porodičnih slika iz albuma i izlaganje u lijepim ramovima. Također, cvijeće u vašem domu unijet će posebnu ljepotu i svježinu!

Krećite se, putujte, šetajte
U italijanskim gradovima skoro svako mjesto je spomenik i vrijeme kao da prolazi sporije. Niko se ne žuri i ljudi uživaju u sadašnjem trenutku. Uživanje u kulturi može vam donijeti puno inspiracije. Na primjer, idite na mjesta gdje nikada ranije niste bili. To može biti pozorište, park ili čak i mali kafić. Zaustavite se na trenutak i pustite da vaš um luta.

Živite sa strašću
Italijanke znaju šta im je potrebno da se osjećaju dobro i da izgledaju dobro. Nevjerovatno ali lako je kako i zvuči, da biste imali više samopouzdanja u životu treba da trošite više vremena radeći ono što volite. Neka vaša prelijepa ličnost sija svakodnevno, a naš novi Miss Giordani Intense miris stalno će vas podsjećati na vašu strast prema ljepoti života! 

Tekst: Fotograf: Oriflame