Anti-age prehrana

Starenje našeg organizma je neizbježno. Dodatkom određenih namirnica našoj prehrani i izbjegavanjem pojedinih možemo pridonijeti našem zdravijem i ljepšem izgledu i zdravlju. Ove nas namirnice hrane iznutra.

AVOKADO 
Avokado je bogat zasićenim masnim kiselinama i prije nego što se naježite na spomen “masnog” poslušajte sve dobre strane koje ima ova namirnica! Zasićene masne kiseline štite stanice naše kože od slobodnih radikala poboljšavajući teksturu kože. Prosječna veličina avokada ima oko 14 grama vlakana što pomaže pri uklanjanjau toksina iz tijela.

VODA
Nosi nagradu kao najboplji  anti-ageing “borac”! Pomaže pri izlučivanju toksina, poboljšava teksturu kože i najbolji je saveznihk umorne i dehidrirane kože.

BROKULE
Brokula je prepuna vitamina C koji je odličan u borbi protiv slobodnih radikala koje uzrokuje sunce i onečišćenje zraka. Također se nalazi i u citrusnom voću, te je  važna pri proizvodnji kolagena.

ORAŠASTI PLODOVI
Bademi i orasi su puni omega 3 masnim kiselinama, proteinima te vitaminom E. Ovi zdravi zalogaju “peglaju” bore.

LOSOS
Masna riba poput lososa je savršena za očuvanje blistavog izgleda. Bogata je proteinima koji čine kožu čvrstom te omega 3 i omega 6 zasićenim masnim kiselinama koji su pak ključni za obnovu kože.

PARADAJZ
Paradajz je bogat likopenom, moćnim antioksidantom koji kožu štiti od oštećenja uzrokovanog suncem, te ju održava sjajnom.

KIWI
Samo jedan Kiwi sadrži preporučenu dnevnu dozu vitamina C. Ovo super voće pomaže proizvodnju kolagena, čišćenje od toksina i poboljšava elastičnost kože.ZOB
Zob je puna vlakana i nutrijenata koji održavaju hidrataciju kože. Odlična je protiv upalnih procesa i hidratizira kožu. Sadrži i salicilnu kiselinu koja je odlična za obnavljanje kože.Anti-Ageing dodaci prehrani

OMEGA-3 

Iako Omega 3 masne kiseline možete pronaći u masnoj ribi, mnogi od nas svojom prehranom ne uspijevaju unijeti dovoljne količine Omega 3 kiselina u organizam. Nadomjestak prehrani u tom je slučaju nužan kako bi se sačuvao elasticitet kože.

ASTAKSANTIN 
Astaksantin je antioksidant pronađen u algi. Molekule astaksantina vrlo su slične molekulama beta-karotena i likopena, a studije dokazuju da je astaksantin 100 puta moćniji u borbi protiv bora nego  vitamin E. 
Tekst: Fotograf: Shutterstock