Brojne prednosti Aloa Vere

Proslavljena kraljica ljepote, Kleopatra, kraljica Drevnog Egipta, obožavala je koristiti aloe veru kako bi umirila i nahranila kožu. Ukoliko i vi želite dodati aloe veru u vašu rutinu njege kože, nastavite čitati kako biste saznali o svim njenim prednostima!

Kad je riječ o prirodnoj njezi kože, aloe vera je čudesni sastojak koji se sve više pojavljuje. Aloe vera spada u porodicu kaktusa s debljim zelenim vanjskim slojem i unutrašnjim sadržajem koji je nalik na gel. Gel aloe vere je od davnina korišten za hidrataciju kože i kose. Širom svijeta je poznat kao jedan od najsigurnijih sastojaka koji se koriste u proizvodima za njegu kože s brojnim prednostima:

1. Umiruje opekotine od sunca
Aloe Vera uspostavlja zaštitni sloj na koži koji štiti kožu od štetnih sunčevih zraka te umiruje sve vrste opekotina od sunca.

2. Intenzivno hrani i obnavlja suhu kožu
Ukoliko imate suhu kožu, aloe vera je savršen sastojak za vas. Sadrži 99% vode što ju čini jednim od najboljih prirodnih izvora hidratacije. Vitamini A, C i E u aloe veri hrane i podmlađuju kožu.

 

3. Umiruje kožu poslije sunca koja je sklona osipu  
Ako ste zadobili bolne opekotine ili osip nakon izlaganja sunčevim zrakama, nanesite gel aloe vere koji će umiriti, opustiti i oporaviti vašu kožu.

4. Pomaže u borbi protiv ekcema
Borba protiv ekcema može biti poprilično bolna i naporna. Međutim, gel aloe vere može mnogo pomoći. Sadrži antibakterijske sastojke koji ne dozvoljavaju prolazak klica koje otežavaju oporavak. Što je najbitnije, koža se oporavlja bez upotebe agresivnih hemikalija.

5. Za blistavo sjajnu i zdravu kožu
Gel aloe vere izrazito hidratizira, a rezultat je lijepa, osvježena i blistava koža
Odaberite naše proizvode koji sadrži ovaj čudesan sastojak!

Tekst: Fotograf: Oriflame / Shutterstock