9 savjeta za njegu kose ljeti

Stiglo nam je ljeto! Bez obzira koliko se radujemo suncu, moru i lješkarenju uz bazen, ništa od ovoga nije posebno dobro za kosu. Slijedite ovih 9 savjeta i kosa će vam biti u najboljem ljetnom izdanju ikad!

SAVJET #1 MASKE ZA KOSU
Dehidrirana kosa nije lijepa, ali ljeti se teško boriti s ovim problemom. Koristite intenzivno hranjivu masku za kosu da biste zaštitili i nahranili kosu te spriječili njeno pucanje.

SAVJET #2 UV-ZAŠTITA
Pretjerana izloženost suncu isušuje kosu i slabi je. Međutim, ako je pokrijete šeširom ili omotate šal kao traku za kosu, pružit ćete joj zaštitu od UV zraka.

SAVJET #3 HRANJENJE
Vrućina i vlaga u zraku mogu dovesti do neposlušne i neukrotive kose, ali ako nanesete malo arganovog ili kokosovog ulja na vrhove kose, odmah ćete je nahraniti. Ako ste u pokretu, stavite bočicu u torbu I uvijek možete smiriti vrhove s nekoliko kapi.

SAVJET #4 PRIJE PLIVANJA
Prije nego uronite u bazen ili u more, smočite kosu običnom vodom. Ako uronite sa suhom kosom, odmah će upiti će sav hlor i sol, što se neće desiti ako je prethodno smočite.

SAVJET # 5 POSLIJE PLIVANJA 
Kosa je najslabija kada je mokra. Poslije kupanja, gotovo je nemoguće raspetljati je kad je već osušena. Ako u ovoj fazi pokušate da iščetkate zapetljane čvorove, doći će do njenog lomljenja ili gubitka. Spremite češalj sa širokim zupcima i tretman koji se ne ispire u torbu za plažu koje ćete upotrijebiti čim uzađete iz bazena!

SAVJET #6 ISPIRANJE
Morska voda i hlor isušuju i oštećuju kosu. Nakon kupanja, isperite kosu običnom vodom i dodatno je nahranite regeneratorom koji se ne ispire.

SAVJET #7 PRANJE
Nakon dana provedenog na bazenu, kosa će vam tražiti dodatnu njegu. Operite kosu šamponom za obnavljanje kose koji će isprati sve preostale hemikalije s vaše kose. Završite tretman regeneratorom da omekšate i nahranite kosu.

SAVJET #8 STILIZIRANJE I NJEGA
Prirodno sušenje kose na zraku je bez sumnje bolje za kosu – posebno ako je cijeli dan izložena suncu. Ali, ako jednostavno ne možete bez neke vrste stiliziranja, pobrinite se da su aparati uključeni na nižoj temperaturi i uvijek koristite sprej za zaštitu kose od topline.

SAVJET #9 FARBANJE
Suzdržite se od pretjeranih tretiranja kose hemikalijama u ljetnom periodu. Ako je zaista želite posvijetliti ili jednostavno isprobati novu boju kose, probajte to učiniti najmanje mjesec ili dva prije nego sunčeve zrake postanu najjače.

Tekst: