9 savjeta za blistaviji osmjeh

Obično se kaže da osmjeh može da osvjetli čitavu sobu. Ipak veliki broj ljudi navodi njihov osmjeh, odnosno boju zuba kao glavni razlog njihove nesigurnosti. Ako ste svjesni ovoga, naših 9 savjeta će vam pomoći da promjenite svoj osmjeh!


1.
 Perite vaše zube barem dva puta dnevno minimum dva minuta. Izaberite pastu za izbjeljivanje zuba koja će djelovati na boju i osvjetliti vaš osmjeh.

2.Bez alata nema rezultata: Rok trajanja četkice za zube je maksimum tri mjeseca. Ako su vlakna meka i iskrzana, vrijeme je za novu četkicu.

3.Vjerovatno već znate da kafa, čaj, voćni sokovi i crno vino mogu izmjeniti boju vaših zuba. Sjajan način da umanjite njihovo dejstvo je da ove tečnosti pijete slamkom. Da, ovo deluje pomalo čudno, ali će vaš osmjeh sijati!

4. Citrusi su odličan izvor vitamina C, ali kiseline koje se nalaze u njima mogu oštetiti zubnu gleđ. Da biste izbjegli štetu, isperite usta toplom vodom nakon jela.

5. Da li ste znali da je čišćenje jezika podjednako bitno kao pranje zuba. Ono ne samo da sprečava loš zadah, već i uklanja bakterije s vašeg jezika, čime se sprečava promjena boje zuba.

6. Iako je soda bikarbona kućna metoda za bijeljenje zuba, nemojte pretjerivati. Njena svojstva za “poliranje” u stvari mogu oštetiti zubnu gleđ.

7. Sirovo voće i povrće ne samo da su odlični za vaše zdravlje, odlični su i za vaše zube. Žvakanje hrskave hrane izaziva veće lučenje pljuvačke koja čisti vaše zube.

8.Ozbiljno shvatite vaš osmjeh i posjećujte zubara svakih 6 mjeseci. Znamo da nije zabavno, ali profesionalni pregled i čišćenje će držati vaše zube u dobrom stanju.

9.Savjet od našeg tima zaduženog za šminku: Nosite crveni, drečavo roze ili ljubičasti karmin za vizuelno bijelji izgled zuba. Zašto? Plavi ton u ovim bojama će neutralisati žućkastu boju i vizuelno učiniti vaše zube blistavim! 
Tekst: