5 savjeta za njegu kože za vrijeme zimskih praznika

Želite da blistate za praznike? Naša ekspertica za njegu kože Melina Galeadi provest će vas kroz obilje proizvoda i načina njege i podijeliti s vama savjete za fenomenalnu kožu u zimskom periodu.

KAKO ZIMA UTIČE NA NAŠU KOŽU?
Zimsko vrijeme je veoma okrutno za kožu i ona je neuravnotežena. Ovo se posebno odnosi na zemlje gdje su zime suhe. Ovakva klima pogoduje i ubrzanom starenju kože. Jedna od posljedica je, naprimjer, izražena vidljivost sitnih bora zbog nedostatka vlažnosti kože.

KOJI SU NAJBOLJI SAVJETI ZA VRAĆANJE BALANSA VAŠOJ KOŽI?
Postoji niz stvari koje možete uraditi da zaštitite i ojačate kožu u zimskim mjesecima. Evo nekoliko savjeta:

1. MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE
  Zamijenite gel za umivanje mlijekom za čišćenje. Ili koristite mlijeko dva puta ddevno ili koristite mlijeko za čišćenje ujutro a gel za umivanje navečer. Ovako nećete lišiti kožu njenih dragocjenih ulja.
Preporučujemo: NovAge Ultimate Lift mlijeko za čišćenje za glatku kožu

2. PILING
Suprotno sveopštem vjerovanju, trebali biste koristiti piling i zimi da uklonite mrtve ćelije kože i suhu kožu. Bolje je koristiti nježniji piling.
Preporučujemo: NovAge mikropiling za lice

3. BOGATA KREMA ZA LICE
Zamijenite uobičajenu kremu za lice masnijom. Također, ako ne želite da promijenite vašu kremu za lice, možete u nju dodati kapljicu ulja za lice. Time ćete koži pružiti dodatnu njegu i pružiti joj prirodnu blistavost.
Preporučujemo: EcoBeauty krema za lice

4. ULJE ZA LICE
Koristite ulje za lice da dubinski nahranite kožu. Nosite ga noću kada vam koža najbolje upija sastojke i ulje se može najbolje apsorbirati. Probajte proizvod sa arganovim uljem koji će je nahraniti i otkriti njenu blistavost.
Preporučujemo:  EcoBeauty ulje za lice

5. MASKA
Koristite maske koje koži pružaju dodatnu vlagu i hrane je bar dva puta sedmično.
Preporučujemo: Optimals Aqua osvježavajuća maska za lice

Bonus savjeti

Ne zaboravite unositi dovoljno tečnosti i koristite ovlaživač zraka – pogotovo dok spavate. Grijalice i radijatori stvaraju suho okruženje a ovlaživači zraka su tu da održe vlažnost zraka prostorije na optimalnom nivou. Rezulatte ćete vidjeti ujutro na koži!

Tekst: