Četiri efikasna proizvoda sa salicilnom kiselinom koja su vam potrebna da spriječite pojavu nesavršenosti

Bubuljice su uvijek nepoželjne, ali iz nekog razloga izgleda da se pojavljuju kad ih najmanje želite, na primjer prvog dana škole ili kada vam predstoji žurka ili prezentacija. Srećom, imamo neke proizvode koji brzo djeluju na bubuljice i sprečavaju njihov razvoj!

 

Gel protiv nesavršenosti uvijek bi trebalo da bude vaš prvi odabir, čim osjetite da vam se pojavljuje nesavršenost. Naš Pure Skin SOS gel protiv nesavršenosti kože djeluje brzo kako bi spriječio pogoršanje i smanjio veličinu ovih nepoželjnih pojava i crvenilo u roku od 8 sati, zahvaljujući salicilnoj kiselini. Salicilna kiselina je veoma efikasna u smanjenju nesavršenosti kože. Pročitajte više o ovom sjajnom sastojku ovde. Gel uvijek držite u tašni i nanosite tokom dana da bi ga mogli koristiti po potrebi.

 

Piling za lice

Odličan piling za lice zapravo može spriječiti nastanak nesavršenosti, ali također pomaže u poboljšanju stanja onih dosadnih koje već imate. Piling kože pomaže vam da odčepite  začepljene pore i borite se protiv mitesera, nečistoća i masnoće koji izazivaju stvaranje neravne površine kože ili nesavršenosti. Ako vaš gel protiv nesavršenosti nije dao rezultate, pokušajte da nježno tretirate lice Pure Skin Smoothing pilingom za lice. Ovaj piling sadrži sve što je potrebno vašoj koži da ponovo izgleda glatko i meko, a čak ima i umirujući kompleks koji pomaže u smirivanju vaše kože, zajedno sa salicilnom kiselinom.

 

Maska od gline

Ono što volimo kod gline je to što se vijekovima koristila za njegu kože, njeno djelovanje je dokazano kroz vijekove! Mislimo da je to dobar pokazatelj koliko je ona zaista efikasna.Pure Skin petominutna maska sa glinom za kontrolu suvišne masnoće sa salicilnom kiselinom upija višak masnoće i ciljano djeluje na sprečavanje pojave nesavršenosti.

 

Peel-off maska 

Maska za čišćenje pora je sjajna u arsenalu oružja za borbu protiv nesavršenosti. Naša Pure Skin peel-off maska za čišćenje pora sa salicilnom kiselinom čisti začepljene pore i čisti, za glatku kožu, s manje nedostataka. Nanesite je (izbjegavajući područje oko očiju, liniju kose, obrve i usne) i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Kad je ogulite, na njoj ostaju nečistoće koje je izvukla iz pora! 

Ako želite više savjeta o tome kako se boriti protiv fleka, pogledajte ove članke: 

Rutina njege kože za kožu sklonu nesavršenostima 

Kako se boriti protiv nesavršenosti