Kako se boriti protiv nesavršenosti kože: Dva tajna sredstva potrebna vašoj koži

Ako se preispitujete pokušavajući shvatiti gdje ste pogriješili i čime ste uzrokovali nesavršenosti na licu, ovdje smo da vam kažemo da nije vaša krivica i da ćemo vam ponuditi rješenje. Otkrijte glavni uzrok pojave nesavršenosti i koji sastojak može pomoći u borbi protiv njih.

Zašto nam se pojavljuju nesavršenosti na licu, poput prištića i bubuljica? 
Imati prištiće je uobičajeno i to ne mora značiti da nedovoljno brinete o svome licu.  Nesvršenosti kože uzrokuju naši geni, hormoni, faktori načina života poput konzumiranja nezdrave hrane ili stres ili negativni uticaji iz okoliša poput zagađenja. Svi ovi faktori mogu izazvati pojavu masne kože koja u kombinaciji s odumrlim ćelijama kože može stvoriti nakupinu oko folikula dlačice koja začepljuje pore stvarajući bijele prištiće ili mitesere. Povećan nivo masnoća također može dovesti do prekomjernog razmnožavanja određene vrste bakterija, što može izazvati iritaciju i upalu, stvarajući nesavršenosti.

Pa, kako se boriti protiv nesavršenosti?
Prije svega, za stvaranje nesavršenosti niste vi krivi, zato si nemojte prebacivati što nemate sasvim pravilnu prehranu ili ste previše pod stresom. Vi samo radite najbolje što možete da biste se borili sa životnim izazovima i to je u redu! Ne možemo uticati na gene ili hormone, a ponekad ne možemo uticati ni na to što jedemo i koliko smo izloženi zagađenju iz okoliša. Ali, ono na šta možemo uticati je korištenje ciljano odabranih proizvoda za njegu naše kože. Proizvodi dizajnirani za masnu kožu i nesavršenosti obično sadrže sastojke koji dokazano sprečavaju i umanjuju masnoće, prištiće i mitesere. Ali, sve počinje s kontrolisanjem masnoća!

Kako njegovati masnu kožu 
Kada imate masnu kožu, uobičajeno je da pretjerate sa čišćenjem ili koristite agresivnije proizvode da biste se riješili masnog osjećaja. Razumljivo je da ćete možda posegnuti za cijelom paletom proizvoda, ali je važno biti nježan s kožom, posebno kada su prisutne nesavršenosti. Prekomjerno čišćenje zapravo može dehidrirati vašu kožu koja će proizvoditi još više masnoća da bi se zaštitila, pogoršavajući tako problem s nesavršenostima. I ne zaboravite, čak i masnoj koži treba hidratacija da bi ostala uravnotežena, zato koristite hidratantnu kremu posebno razvijenu za masnu kožu sklonu pojavi nesavršenosti.

Salicilna kiselina i glukonolakton stižu u pomoć!
Salicilna kiselina je beta hidroksilna kiselina (BHA) vrlo efikasna u rješavanju nesavršenosti. Ono što je tako posebno kod salicilne kiseline je da ona čisti pore iznutra i otapa odumrle ćelije kože, masnoće i prljavštinu koje bi inače mogle začepiti pore i izazvati razvoj prištića i bubuljica. Također se može pohvaliti jakim antimikrobnim svojstvima koja pomažu u borbi protiv bakterija koje bi mogle izazvati izbijanje nesavršenosti kože.

Prednosti salicilne kiseline:

 • Ima efekat pilinga kože
 • Čisti pore od odumrlih ćelija kože, masnoća i prljavštine
 • Pomaže u sprečavanju pojave novih prištića, mitesera ili bubuljica
 • Suzbija bakterije koje bi mogle uzrokovati nesavršenosti
 • Pomaže u borbi protiv postojećih nesavršenosti

Salicilna kiselina posebno je efikasna u kombinaciji s novom zvijezdom među sastojcima koja pročišćava kožu nježnijim djelovanjem - glukonolaktonom. Glukonolakton je polihidroksilna kiselina (PHA) koja istovremeno hidratizira, umiruje i provodi piling površine kože da bi otkrio svježu kožu ispod.

Prednosti glukonolaktona:

 • Pročišćava i hidratizira kožu
 • Pospješuje obnavljanje kože
 • Nježan je za kožu
 • Čisti površinu kože od odumrlih ćelija
 • Jača barijeru kože  
 • Umiruje kožu opterećenu nesavršenostima

Dakle, ako se borite s nesavršenostima, kombinacija salicilne kiseline i glukonolaktona jedna je od vaših dobitnih kombinacija!

Istražite Pure Skin kolekciju proizvoda sa salicilnom kiselinom i glukonolaktonom.