3 znaka starenja kože, 3 odgovora stručnjaka

Sve vaše brige oko starenja kože doista ozbiljno shvatamo: fine linije i bore, diskoloracija i opuštena koža. Naši Oriflame stručnjaci savjetuju kako ih riješiti.

 

1. FINE LINIJE

“Kako starimo, a već u dobi od 30 do 35 godina nivo proizvodnje kolagena se usporava što utiče na elastičnost kože koja se opušta i pokazuje prve bore.” Objašnjava Alain Mavon.   

“Postoje sastojci koji potiču proizvodnju kolagena poput retinola (Vitamina A),  vitamina C i hidroksilne kiseline. U Oriflameu smo patentirali tripeptidnu tehnologiju koja uz biljne matične stanice aktivira proizvodnju kolagena za 200% iznutra “.

On dodaje da izlaganje suncu potiče starenje kože i da je nanošenje zaštitnog faktora najveća prevencija starenja kože koju sebi možete osigurati.

Kupite Ecollagen2. OPUŠTENA KOŽA

Johanna Gillbro, glavna naučnica u Institutu za istraživanje proučava starenje kože već nekoliko desetljeća. Ona govori da su  Fibroblasti, lanci amninokiselina najvažniji za poticanje elastina i kolagena koji s godinama gube fleksibilnost. Gravitacija utiče na opuštanje kože.”


“Jedan od najčešćih sastojaka koji ispunjavaju kožu je retinol, koji efikasno komunicira sa ćelijama prenoseći im poruku da se ponašaju kao da su mlađe i da se učvrste. Ali mi smo u Oriflame-u patentirali tehnologiju nazvanu AspatoLift,koja se u testovima pokazala boljom od retinola, a pri tom ne izaziva iritaciju.”

 

Kupite Ultimate Lift

 

3. PROMJENA BOJE TENA

“Promjena boje kože je česta pojava i može nastati veoma rano, već u dvadesetim godinama života” objasnila je Melina Galeadi, Oriflame-ov ekspert za njegu kože.

 

“Izloženost suncu je glavni uzrok pojave tamnih fleka, ali može nastati i kao rezultat hormonskog disbalansa, posebno tokom trudnoće. Ipak, malo sunca djeluje pozitivno na kožu, s obzirom na to da nam je potreban vitamin D za naše fizičko i mentalno zdravlje. Produženi boravci na suncu tokom vremena rezultirat će preuranjenim starenjem, koje uključuje i promjenu boje kože.”

 

Zato smo upitali Melinu šta nam je činiti:

“U predjelima gdje ima dosta sunca, zaštitni faktor treba nositi tokom cijele godine. Tokom zime kao dio vaše dnevne kreme za lice a tokom ljeta kroz dodatnu njegu u vidu proizvoda za zaštitu od sunca, nakon nanošenja hidratantne kreme – posebno ako mnogo vremena provodite napolju. Naravno, izbjegavajte izlaganje suncu tokom njegovog najjačeg djelovanja u toku dana – obično od 10 do 15 sati. A za sprečavanje i tretiranje postojećih problema, odaberite proizvode koji djeluju na promjenu u boji kože. 

 

Tekst: Sophia Marinho de Lemos

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Tekst: