Jedna odluka čini razliku

Jesen je u punom jeku. Dani postaju sve kraći, nebo postaje sve tamnije. Gledajući kroz prozor kako pejzaž postaje sve sumorniji, lakše je odustati od izlaska napolje. Naš unutrašnji glas nas ubjeđuje da ostanemo kod kuće, smjestimo se u udobnu fotelju pored kamina, sa velikom šoljom toplog napitka i knjigom.

Jesen je u punom jeku. Dani postaju sve kraći, nebo postaje sve tamnije. Gledajući kroz prozor kako pejzaž postaje sve sumorniji, lakše je biti protiv izlaska napolje. Naš unutrašnji glas nas ubjeđuje da ostanemo kod kuće, smjestimo se u udobnu fotelju pored kamina, sa velikom šoljom toplog napitka i knjigom. I iako nema ništa loše u tome da svoje slobodno vrijeme provodite na ovaj način - jer slobodno vrijeme se veoma cijeni - za nas koji vodimo sjedilački način života, nijedna fizička aktivnost tokom dana ne može doprinijeti da se osjećamo lošije.

 

Jedan od prvih nedostataka koje donosi ovakvo raspoloženje je, naravno, dobijanje dodatnih kilograma. U užurban svijetu, sa užurbanim tempom života, teško je pratiti svoju rutinu i istovremeno održavati dobro zdravlje.

 

Ali bez brige! Wellness by Oriflame je tu da vas podrži. Pogledajte naših šest lakih savjeta za težinu koji će također poboljšati vaše opšte blagostanje. Sve što trebate da uradite je da donesete odluku koja će donijeti poboljšanje i da je slijedite. Uspjeh vam je nadohvat ruke! 

  

 

1. Preskočite šećer

 

Najvažnija promjena u ishrani koju možete napraviti je izbacivanje šećera. Ako imate višak kilograma, zabilježite koliko često jedete ili pijete nešto slatko. Nemojte se iznenaditi ako je odgovor nekoliko puta dnevno! Najlakši način za izbacivanje šećera je
a) redovni obroci na svaka tri sata,
b) visok unos proteina i vlakana,
c) nosite porciju praha Natural Balance šejka u šejkeru u tašni i pomješajte s vodom kada osjetite želju za šećerom i
d) ako želite slatku užinu ili desert kod kuće, napravite vrlo jednostavnu salatu od svježeg voća i orašastih plodova.

 

2. Šetajte više

 

Duge šetnje efikasno sagorijevaju masti. Moglo bi se čak reći da je vrijeme koje hodate dnevno direktno povezano sa vašom težinom! Kako ove šetnje ubaciti u svoj raspored?
a) Možete li da ustanete 35 minuta ranije i prošete 30 minuta?
b) Možete li da prošetate 20 minuta oko vremena za ručak?
c) Možete li da prošetate 30 minuta nakon posla?
d) Možete li da prošetate 30 minuta odmah nakon večere i operete suđe po povratku?
e) Možete li učiniti tri od četiri gore navedena? 

 

3. Doručkujte

 

Započnite dan pristojnim doručkom. Pravilni doručak će vam omogućiti efikasan metabolizam energije tokom cijelog dana. Također će vam omogućiti da se koncentrišete na posao umjesto da pokušate da pronađete odgovarajuću užinu sredinom jutra. Uvjerite se da vaš doručak nije bomba šećera ili masti. 

 

4. Kontrolišite večere 

 

Lakše večere i bez grickalica nakon nje će vas brzo osloboditi viška kilograma. Najbolje vrijeme za večeru je otprilike tri sata prije spavanja. Bogata salata uz supu ili omlet i kriška integralnog hljeba zadovoljavajuća je i lagana večera. Završite toplim napitkom, poput biljnog čaja. Nakon toga nema grickalica, pa odmah operite zube! 

 

 

5. Spavajte dovoljno! 

 

Većini ljudi je potrebno 7-9 sati noćnog sna. Nedostatak sna povećava vaš ukupni unos kalorija sljedećeg dana, a također čini da birate brze ugljikohidrate (šećere) u odnosu na druge izvore energije. Nedostatak sna će najvjerovatnije povećati i unos kofeina. Steknite naviku da se spremate za spavanje oko 21:30. Ništa dobro ne proizilazi iz prekasnog odlaska na spavanje. 

 

6. Manje stresa

 

Dugotrajni stres može dovesti do toga da dobijete na težini. To je zato što hormon stresa, kortizol, čini tijelo skladištem masti. Osim toga, stres može učiniti da jedete više. Isprobajte meditaciju umjesto da jedete. Odvojite pet minuta kad god možete da zatvorite oči, opustite ramena i vilicu i duboko udahnite. Podsjetite se na lijepe trenutke. 

 

 

Zdrava ishrana uz Wellness by Oriflame 

 

Visokokvalitetne formulacije Wellness by Oriflame palete inspirisane su nordijskom ishranom i zasnovane su na nauci kako bi vam olakšale život i podržale vas u potrazi za zdravijom ishranom. Ovi proizvodi su osmišljeni kao pametan i zdrav način ishrane koji je savršen ako pokušavate da unesete ravnotežu u svoju ishranu. Zahvaljujući ovim modernim i praktičnim rješenjima, brzo ćete postići vrhunsku formu!