RUTINA NJEGE KOŽE LJETI

Za blistavi ljetni izgled prporučamo negovanu i zaštićenu kožu!

Ljeti najljepše izgledate kada je vaš make-up prirodan i postojan, te na plaži zasigurno ne želite imati “teški” make up. Uostalom, vrijeme vašeg godišnjeg odmora je naprosto previše dragocjeno da biste ga nepotrebno utrošili. Međutim kombinacija klimatiziranih prostora, ljetnih vrućina i izloženosti suncu, kao i naporna putovanja svakako umaraju vašu kožu. Proizvodi za njegu kože vam nikada nisu bili potrebniji nego sada.

Otkrijte proizvode s višestrukom namjenom s kojima ćete postići sjajnu i lijepu kožu tijekom ljetnih mjeseci. 

1 ZAŠTITA

Najbolji način da spriječite preuranjeno starenje kože je zaštita kože od sunca. Svakako koristite zaštitni faktor 25 kako biste spriječili prodiranje štetnih ultra ljubičastih zraka koje mogu uzrokovati izgaranje kože. Opekline uzrokuju propadanje kolagena i elastina koji su odgovorni za mladenački izgled kože.

Također je potrebno da svoj tekući puder zamijenite formulacijom prozračnije i laganije teksture. BB krema je savršen izbor jer ne samo da pruža potpuno prekrivanje, štiti kožu od ultraljubičastog zračenja i isušivanja.

 

2 HIDRATACIJA

Možda bogate i hranjive kreme nisu baš pravi izbor za ljeto, ali zasigurno ne želite u potpunosti prestati hidratizirati svoju kožu. Odaberite laganu kremu u uvjetima suhog zraka hidratiziranih prostira ili u vremenskim uvjetima kada je vlaga zraka povišena. Gel za tijelo ugodne teksture podarit će koži vašeg tijela mekoću. Onih dana  kada ste pretjerali sa sunčanjem obavezno nanesite Sun Zone 3 u 1 hidratantno i umirujuće mlijeko za njegu kože nakon izlaganja suncu.

 

3 SAMOTAMNJENJE

Prije nego što nanesete sprej za samotamnjenje obavezno napravite piling kože prilikom tuširanja. Piling će odstraniti mrtve stanice kože i pripremiti kožu za nanošenje spreja za samotamnjenje. Započnite sa stopalima i nogama jer ukoliko započnete s gornjim dijelom tijela – sagibanje u struku bi moglo uzrokovati neujednačenu boju nakon što završite s postupkom.

 

Tekst: Fotograf: James Meakin