DODATAK PREHRANI KOJI JE ZAISTA EFIKASAN

Dodatak prehrani koji daje zdrav sjaj vašem licu i zdravlje tijelu!


THE SUPER SUPPLEMENT THAT ACTUALLY WORKS

 

Ovisnica o ljepoti kakva jesam, u stalnoj sam potrazi za novim rješenjima koja mogu učiniti da izgledam kao princeza, ili kao Beyoncé. Jeste li i vi uzimali riblje ulje i aloe veru u nadi da ćete postati ljepši i zdraviji? Kada sam putem Daily Maila saznala da Gwyneth Paltrow i Heidi Klum, koriste astaksantin, pomislila sam – to je sigurno izvrsno!

Umirala sam od znatiželje i kontaktirala Burçak Ulmer, nutricionisticu u Oriflameu, i Åke Lignell iz Centra za istraživanje i razvoj kako bih saznala na koji način astaksantin djeluje i da li zaista mogu potaknuti tijelo i duh samo jednom tabletom uz jutarnji doručak? Predobro da bi bilo istinito?

Prvo sam pitala što je to astaksantin i zašto je dobar za moje tijelo.

To je karotenoid, prirodni pigment ponađen u algi Haematococcus Pluvialis, Burçak objašnjava. Između ostalog, to je ono što čini losos ružičastim.

Alge su sušene i samljevene u prah koji se nalazi u kapsulama. Ovaj je pigment snažni antioksidans koji je efikasan u širokom spektru: od zaštite od UV zračenja do borbe protiv slobodnih radikala. Poznati ga sportisti koriste nakon treninga kako bi se brže oporavili i vratili vježbanju.

Åke Lignell odgovara na moja pitanja vezana za astaksantin i njegov uticaj na moju kožu. On objašnjava da će ovakav dodatak prehrani potaknuti proizvodnju kolagena, smanjiti bore i hidratizirati kožu koja će postati elastična. Odmah sam se osjećala bolje!

Burçak objašnjava da je astaksantin razgradiv i najbolje ga je uzimati s hranom. Da biste poboljšali efekat najbolje je da ga uzimate s ribljim uljem.

Lično sam vrlo sretna zbog činjenice da postoje dodaci prehrani. Prednosti astaksantina su predobre da bi bile istinite!

Tekst: Emma Nybom Johansson
Tekst: