SUPE I PROTEINSKA MEŠAVINA

Nutritivna vrijednost onoga što smo jeli tokom istorije gotovo je uglavnom bila irelevantno pitanje, izuzev u posebnim okolnostima - ili ste imali dovoljno hrane ili ne. Kvalitet hrane je obično bilo nešto čemu težimo do danas, kupujući u prodavnicama organske hrane. Svježe s polja, ukusno, ispunjeno hranjivim sastojcima ponekad prirodno sačuvano fermentacijom ili soljenjem. Zbog naučnih dostignuća s kraja 19. i početka 20. vijeka, izvori i priprema hrane su jednostavniji. Vještački zaslađivači, konzervansi, aditivi i obrada hrane učinili su je stabilnijom, ali manje bogatom hranjivim tsastojcima i, na kraju, manje jestivom.

Kao društvo automatizovali smo toliko proces pripreme hrane da smo izgubili iz vida kad žitarice ili mahunarke postanu nešto neprepoznatljivo, poput bombona ili sosa. Hrana za koju pretpostavljamo da je prepuna vitamina C ili kalcijuma mogla bi ih biti u potpunosti lišena zbog dugog i oštrog procesa kroz koji je prošla. Potreba za dodacima ishrani hranjivim sastojcima postaje sve veća od 1960, a konzumiranje suplemenata je obavezno kao i pranje zuba. Industrijalizacija lanca snabdjevanja ne postavlja pitanje "da li?", već "KAKO da nadomjestim nedostatke?" Nije moguće da svako ima zdravu i stabilnu ishranu, jer je manje hranjiva i vrijedna hrana manje subvencionisana a samim tim je skuplja. To čini kesicu čipsa jeftinijom od komada piletine ili paketa mahunarki, koji su bogati proteinima, ali pružaju manje sitosti u kratkom roku. Znate kako to funkcioniše - uzmete nešto jeftino i brzo da pojedete, i osjećate glad 45 minuta kasnije. Vrijeme je da se pronađe rješenje, kako jesti pametnije i zdravije. 

Oriflame Wellness Natural supe pružaju brz obrok, jednostavan za pripremu kao otvaranje kese slatkiša, ali s puno više osjećaja sitosti i zadovoljstva. Posebno dizajnirana mješavina proteina graška, soje i krompira čini ove supe, ne samo savršenom osnovom za prilagođavanje vlastitog obroka, već i pametnijim izborom! Tostirane bademove pahuljice, čeri paradajz, isjeckani halapenjo? Sve će se to savršeno kombinovati s Natural Balance supom od paradajza i bosiljka. Osjećate li se više avanturistički? Dodajte malo dimljenog lososa, pečene paprike ili parmezan u Natural Balance supu sa šparogom. Obje ove supe mogu biti ukusan i topao obrok, u šolji za ponijeti tokom hladnih zimskih mjeseci, ili za obrok za vrijeme pauze za ručak u kancelariji. Jedna doza Natural Balance supe vam daje oko 7 g proteina!

I Proteinska mješavina može biti vaš izbor. S proteinima dobijenim iz mlijeka, jaja i graška nema izražen ukus i lako se kombinuje s vašim omiljenim jelima. Odlično će se miješati s kremastom supom, sosom za špagete, sokom, smoothijem i raznim drugim popularnim jelima i napicima. Jedna doza daje 8 g proteina, što je obično dovoljno da se držite kao dobro podmazana mašina! 

Inspirisani? Osmislite plan pripreme ukusnih jela s našim Wellness proteinskim proizvodima!