Predstavljamo Proteinsku mješavinu

Osigurajte da vaše tijelo dobije visokokvalitetan protein jer to je od suštinskog značaja za uravnoteženu ishranu. Proteinska mješavina – originalna formula profesora Stig Steena – savršeno ispunjava ovu potrebu, na način koji odgovara vašem životnom stilu i vašem ukusu. Ova mješavina je neutralnog ukusa, bez dodatka šećera i zaslađivača, brzo i jednostavno se miješa s hranom i pićem.

PRIČA O PROTEINSKOJ MJEŠAVINI

Predstavljamo Proteinsku mješavinu – originalnu formulu profesora Stiga Steena, razvijenu da podrži nutritivne potrebe njegovih pacijenata. Kreirana je upotrebom viskokokvalitetne mješavine proteina i dijetnih vlakana pa je savršeno rješenje da dopuni vašu dnevnu ishranu.


“Prije mnogo godina u Naučnom centru u Igelosi, razvili smo nutritivnu formulu sa svrhom da veoma teško oboljelim plućnim bolesnicima obezbijedimo optimalnu ishranu kako bismo pomogli njihov oporavak. Proteinska mješavina je originalna formula bez ukusa, osmišljena da se koristi u sosevima, hrani ili da se koristi za pripremu različitih vrsta supa. To je idealni način da se obezbijedi optimalna ishrana.”
– prof. doc. Stig Steen

GODINE MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA I PIONIRSKA NAUKA

Originalna formula profesora Stiga Steena, razvijena je tokom više godina intezivnim istraživanjem kako bi pomogla nutritivnim potrebama njegovih teških pacijenata transplantiranih pluća prije i poslije operacije.

 

DOM WELLNESS BY ORIFLAME

1998. godine professor Stig Steen je osnovao Igelosa naučni centar, kako bi radio na pionirskom istraživanju u polju transplatacije srca i pluća, ishrane i životnog stila. 2007. godine Igelosa postaje dom Wellness by Oriflame šejkova i mješavine.

 

ŽIVOTNA SARADNJA

Svaki dan u Igelosi, hirurzi i profesionalni kuhari zajedno rade jedinstvenom saradnjom da otkriju načine da pomognu ljudima da naprave zdravije izbore za svoje zdravlje. Sva istraživanja koja vodi Stig Steen usredotočena su na razvoj efikasnih proizvoda i programa prevencije i tretmana kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i gojaznosti.

 

O PROIZVODU

 


KVALITETNA DNEVNA ISHRANA UZ PODRŠKU NAUKE

Šipak: 
Dobar prirodan izvor dijetnih vlakana i vitamina C.

Vlakna šećerne repe: 
Prirodno je bogata dijetnim vlaknima i bez glutena

Zlatna jabuka: 
Bogata dijetnim vlaknima i vitaminom C.

Protein graška: 
Bez holesterola i laktoze.

Protein surutke: 
Kompletan protein mliječnog porijekla.

Jaje: 
Veoma dobar prirodni izbor proteina.

 

 


Inspirišite se Wellness by Oriflame Protein Blendom i spremite svoj hljeb!

Evo našeg recepta:

Wellness hljeb, 1 vekna

SASTOJCI:

350g mlake vode
6g suhog kvasca, ili 12g svježeg
190g brašna od cijelog zrna
2 mjerice Proteinske mješavine
25g lanenog sjemena
75g kuhanih integralnih žitarica
(na primjer heljda, integralna pšenica, smeđa ili crna riža, kvinoa, raž)
25g sjemenki suncokreta
25g sjemenki bundeve
3g soli

 

 

 

NAČIN PRIPREME:

Umutite vodu sa kvascem i ostavite da odmori 5΄. Dok smjesa sa kvascem odmara, pomješajte ostale sastojke u drugoj posudi.
Pomješajte suhe sastojke sa smjesom vode i kvasca dok se ne ujednači i izlijte u nauljenu i brašnom posutu posudu za pečenje dimenzija 28 x 12 x 7cm. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu dok ne udvostruči veličinu (oko 30΄) a za to vrijeme ugrijte rernu na 180˚C. Pecite u rerni 60΄. Izvadite iz pleha i stavite na žičanu rešetku da se ohladi prije nego isječete hljeb (oko 2h).