Oriflame putovanje Francuskom rivijerom Safirne Direktorice Željke Bontus

Naša Safirna Direktorica Željka Bontus proputovala je brojne svjetske destinacije uz Oriflame, među kojima su Miami, Australija, Indija, Egipat, Maroko, Tunis i Pariz. Upravo na konferencijama koje organizuje Oriflame slave se uspjesi onih najboljih, ali je to i prilika za druženje s drugim Liderima i upoznavanje novih kultura i znamenitosti. Željki smo postavili nekoliko pitanja nakon njenog povratka s ovogodišnje Zlatne konferencije u Monaku.

 

Šta biste istakli od oficijelnog, a šta od popratnog programa vašeg boravka u Monaku? 

Kada me pitate da izdvojim šta me je najviše dojmilo iz oficijalnog, a šta iz popratnog programa boravka na Oriflame Zlatnoj konferenciji u Monaku, to je kao da treba da se odlučim za nešto iz lijeve ili desne komore srca. A svi znamo da srce u nama otkucava za život. Tako su i moje impresije sa ovog putovanja isprepletene sa, na jednoj strani sjajnim Konferencijskim danom i Gala večerom, a sa druge strane sa Monakom i njegovom istorijom i sadašnjim glamurom, ali i istovremeno nekom spontanom i tihom smirenošću kojom odišu ulice i ljudi u ovom gradu - Kneževini.

Na sve to moram dodati još jednu privilegiju ovakvih putovanja, a to je da upravo zahvaljujući njima, srećemo sjajne ljude, poznanike i prijatelje iz našeg svijeta - Oriflame svijeta iz drugih država, sa kojima dijelimo radost posla kojim se bavimo i sa kojima razmjenjujemo pozitivna iskustva i planiramo nove izazove. Zbog toga mi je sa naših putovanja teško nešto izdvojiti, jer sve funkcioniše, otkucava u ritmu sjajnog Oriflame događaja koji živi u svim svojim segmentima.

 

 

 

 

Šta vas se najviše dojmilo u Monacu i na Francuskoj rivijeri? 

 

Uvijek se radujem putovanjima u organizaciji Oriflamea, pa tako i ovom u Monako. Moram reći da je sve bilo začinjeno već saznanjem da ćemo posjetiti i Nicu i Kan. Bože, pomislila sam tada, Monako, Nica i Kan, fenomenalno! Znate, malo toga znam reći na francuskom jeziku, ali obožavam tu njegovu melodičnost. Jednostavno uživam u tim romanskim jezičkim melodijama.

Posjetili smo Nicu koju su osnovali Grci, a gradili i oblikovali Italijani i Francuzi. Zar sama pomisao i nevjerovatni miks tih kultura sami po sebi ne obećavaju? I da, nisam se prevarila. Nica je upravo takva – posebna. Kan, taj grad „Zlatne palme“ i osjećaj da hodate ulicama kojima su prošetale gotovo sve poznate i nepoznate zvijezde filma, pa kolač u slastičarni u koju je obožavala doći i zasladiti se neponovljiva Brižit Bardo. Zatim plaže Azurne obale, u Kanu, ali i Nici i Monaku, a ja obožavam more, njegov miris, njegovo plavetnilo, buru i bonacu... Ne znam, ali za mene je ovo putovanje bilo kao film u kome sam imala važnu ulogu koju sam igrala sa najboljim partnerima pod rediteljskom palicom Oriflamea.

 

 

 

 

O čemu sanjate?

 

Iako sam sa Oriflameom proputovala mnogo, od Australije i Amerike, pa preko najljepših destinacija Evrope, do Indije i Južnoafričke Republike, i dalje sanjam o Oriflame putovanjima. To su posebno organizovana putovanja koja vas ispune nevjerovatnom energijom, putovanja koja nemaju cijenu, jer ne postoji agencija preko koje možete to doživjeti. Moj veliki san je sa Oriflameom posjetiti London i New York.

 

Šta vas motiviše da razvijate svoj tim i kako mislite da im možete najbolje pomoći i poslužiti im kao uzor?

 

Postala sam Oriflame član jer sam htjela kupovati kvalitetne proizvode po nižoj cijeni. Kada sam odlučila graditi biznis, to je bilo radi vrste posla koju Oriflame nudi, ali bio mi je potreban i novac i to je bio moj motiv. Danas sam zahvaljujući Oriflame kompaniji finansijski nezavisna i moj motiv već odavno nije novac. Želim uložiti svoju energiju, znanje i iskustvo u razvoj saradnika, prijatelja i svih onih koji vjeruju da im Oriflame i ja možemo pomoći da ostvare svoje snove. Mislim da je to najbolji način za razvoj novih Oriflame direktora i vjerujem da cu tako biti uzor i njima, ali i Liderima iz moje mreže koji su već nezavisni od mene i koji su i sami uzor svojim saradnicima.