BiH Lideri na prvom NovAge Summitu

Direktorice Jasna Gajić i Nedžla Maktouf učestvovale su na prvom NovAge Summitu zbog ostvarenih odličnih rezultata u izazovu koji im je postavljen u NovAge kategoriji. Direktorica Nedžla je na putovanju nagrađena i titulom #1 za NovAge kategoriju u Centralnoj Evropi čime smo postavili visok standard za naredne godine potencijalnih Lidera koji će iz naše zemlje putovati u Stockholm na ovaj summit.

Popričali smo s našim Direktoricama o impresijama s ovog sjajnog edukativnog putovanja i druženja s top Liderima Centralne Evrope. Putovanje u Stockholm, posjeta Oriflame Institutu za istraživanje te upoznavanje s dr. Alain Mavonom je nezaboravno iskustvo i s puta su se vratile pune novih informacija, iskustava i znanja. 

Novage Summit je mjesto za učenje, druženje i dodatnu motivaciju – koji trenutak biste istakli kao jedan od najdojmljivijih?

Jasna Gajić: Novage Summit je bio jedno fantastično iskustvo, gledano sa svih aspekata - od posjete i obilaska Stockholma, druženja sa ostalim Liderima, vrhunske organizacije, ali ubjedljivo najupečatljiviji je dan kad smo posjetili Istraživački centar, tačnije laboratoriju.

Nedžla Maktouf: Samo upoznavanje “kuće” gdje su nastale NovAge kolekcije koje mnogo volimo za mene je bio dojmljiv momenat. U samom Institutu sve mi je bilo jako zanimljivo, posebno bih da istaknem upoznavanje sa matičnim ćelijama od osnovnog matrijala, razvijanja, do ubacivanja u sam proizvod kao i testiranje proizvoda prvo na izoliranim ćelijama kože, a zatim na pravoj koži (koja se dobije od jedne klinike za rekonstruktivnu hirurgiju iz Švedske).

Šta mislite da je bilo presudno za to da budete među najuspješnijim i kvalifikujete se za ovo prestižno putovanje?

Nedžla Maktouf: Dugogodišnji razvoj NovAge kategorije, kontinuirana edukacija saradnika i mene, posvećenost, fokusiranost, jasno definisani ciljevi i naravno čarobni SARPIO.

Jasna Gajić: Velika želja da posjetim ne samo Istraživački centar, već i Stockholm i ljubav prema Novage kategoriji rezultirale su da donesem odluku da ću uraditi posao najbolje što mogu i znam. To me je i dovelo do ovih rezultata i putovanja u Stockholm s ostalim najuspješnijim Liderima iz regije.

Šta biste poručili ostalim Liderima i članovima – na koji način da budu uspješni u preporuci ove ključne Oriflame kategorije?

Nedžla Maktouf: Svima bih poručila da sutrašnji vi morate biti bolji nego današnji. U svakom mogućem pogledu. Konstantna edukacija, praksa, fokusiranost i jasno postavljeni ciljevi. Savjet više: Šta god da radite, nikada ne zaboravite SARPIO.

Jasna Gajić: Čvrsto vjerujem da biste bili uspješni u poslu morate istinski voljeti svoj posao, biti posvećeni, i mnogo raditi. Moja polazna tačka je sigurnost u kvalitet naših proizvoda. Edukacije od strane kompanije su mi dale prva saznanja, koje sam dalje nadograđivala uz kontinuiran rad i praćenje korisnika. Učila sam iz vlastitih i tuđih iskustava, od kolega, radila, i jednostavno bila uporna da savladam poteškoće na koje sam nailazila. Budite otvoreni za nova saznanja, radite i dijelite znanja sa ljudima koji vas okružuju je jedini recept koji koristim i savjetujem!

Kako je bilo upoznati dr. Alain Mavona koji je cijeloj našoj NovAge zajednici poznat po naučnim dostignućima?

Nedžla Maktouf: Čarobno! Moj veliki san bio je upoznati ovog velikog čovjeka. Njega karakteriše JEDNOSTAVNOST u svakom pogledu. Spreman je da sa nama malima podijeli i tajne velikih stručnjaka i da nas dodatno ohrabri da postanemo još bolji. Smatram se bogatijom osobom otkako sam njega upoznala.

Jasna Gajić: Dr. Alain Mavon je izuzetno srdačan, vrlo jednostavan i pristupačan čovjek. Svi smo oduševljeni posebno činjenicom da smo ga imali priliku upoznati, slušati i postavljati pitanja. Njegov tim saradnika se potrudio da se osjećamo dobrodošli, strpljivo su nam objašnjavali sve procese koji se odvijaju u Istraživačkom centru, od ideje do konačnog proizvoda! Privilegija i čast nam je bila upoznati ga i slušati.

Da li ste sebi nakon povratka s ovog putovanja postavili sebi neki novi NovAge cilj?

Nedžla Maktouf: Ciljevi su u mom životu uvijek prisutni, kako privatni tako i poslovni. S obzirom da su na početku godine postavljeni visoki ciljevi za ovu kategoriju, novi cilj je da naredne godine na NovAge Summit ide saradnik iz moje strukture.

Jasna Gajić: Naravno da jesam! I odmah po slijetanju na aerodrom krenula sam u realizaciju, što je bilo i vidljivo u mojim junskim rezultatima! Novage kategoriju vidim kao odličan način da, ne samo ja, već i što više mojih saradnika ostvari svoje želje, snove i dosegnu nove statuse!

Tekst: Fotograf: Oriflame