Oriflame praznično darivanje

Oriflame podržava rad brojnih humanitarnih organizacija širom svijeta i suosnivač je Svjetske fondacije za pomoć ugroženoj djeci. Naša velika motivacija leži u tome što vjerujemo da zajedno možemo unijeti lijepe promjene u živote drugih ljudi i učiniti svijet ljepšim za svakoga.

Humanitarni angažman kompanije Oriflame evidentan je i u periodu godine kada su najugroženije kategorije možda i najosjetljivije - vremenu praznika, kada prigodnim paketićima nastojimo obradovati što veći broj onih kojima bi to najviše značilo.

Decembar je mjesec u kojem slavimo magične praznične trenutke i obilježen je darivanjem nama najbližih i najmilijih. Nažalost, u našem okruženju mnogo je onih koji pogotovo taj mjesec osjete težinu životne situacije u kojoj se nalaze ili koji nemaju s kim podijeliti radost praznika.

Decembar smo započeli s prelijepom inicijativom prikupljanja paketića na Liderskom sastanku u Beogradu, koju smo prenijeli na lokalna tržišta. U Banjoj Luci smo na Novogodišnjoj prezentaciji uveli slatkiše i druge poklončiće kao ulaznicu na događaj, a prikupljeni paketići predani su u lokalni dom za djecu bez roditeljskog staranja "Zaštiti me". Naši Lideri su dočekani domaćinski i sa sobom ponijeli dječije osmijehe, radoznale poglede i puno srce ljubavi. 

Sličnu akciju nastavili smo u Sarajevu. Tim povodom, uposlenici Oriflame BiH i naši Direktori, prikupili su praznične paketiće za djecu koje smo potom predali u Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. Igračke, slatkiši i druge potrepštine sigurno su obradovali mališane - roditeljsku ljubav rijetko šta može zamijeniti, ali smo se zajedničkim snagama potrudili da ovoj djeci makar izmamimo jedan osmijeh i da povjeruju da su snovi mogući.

Već godinama Oriflame kozmetika finansijski podržava SOS Dječija sela BiH, a i ove godine kompanija je pripremila novogodišnje paketiće sa svojim proizvodima za sve porodice u SOS Dječijem selu Sarajevo i Gračanica, kao i posebne poklone za SOS majke koje pružaju dom djeci bez roditeljskog staranja. Tokom posjete SOS Dječijem selu Sarajevo, uručeni su pokloni, a organizovana je i posjeta jednoj od porodica i majci koja je SOS majka sa punoljetnim stažom i iza koje je veliki broj odgojene djece, među kojima i su neki već i na master studijima i uspješni članovi društva.

Na kraju, ove godine odlučili smo dodatno podržati i JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Pored Oriflame proizvoda, obradovali smo njihove članove i nekim od poklona s njihove liste želja, u kojima su, nadamo se, najviše uživali.