Zlatna djevojka

1967. godine su Robert i Jonas af Jochnick osnovali Oriflame. Iste godine je jedna mlada djevojka započela svoje putovanje kao Oriflame konsultant. Danas, 50 godina kasnije, Anne-Maj Östlund je i dalje aktivna i članica ekskluzivnog kluba Zlatnih djevojaka. Ovo je njena priča!

  KADA STE SE UČLANILI U ORIFLAME?
Učlanila sam se u Oriflame pri samom osnivanju kompanije prije 50 godina, s mamom i mlađom sestrom. Onda sam iz ličnih razloga napravila pauzu. Ali sam 1986. godine ponovo počela s radom jer nikada zapravo nisam mogla da napustim Oriflame. Tada sam već imala dvije kćerke tinejdžerke i htjela sam da vjeruju da sam moderna. Ipak, tada nismo imali mnogo novca.

 

Bila sam dobra u prodaji i regrutovanju, tako da sam postala Regionalni Menadžer te iste godine. I dalje radim za Oriflame, kao i moja najstarija kćerka.

KOJE JE VAŠE NAJDRAŽE SJEĆANJE TOKOM OVIH 50 GODINA?
Sva putovanja na kojima sam bila! Ali moje najdraže sjećanje je putovanje na kojem sam bila za Oriflameovih 25. godina postojanja – kako predivan događaj! Bila sam tako sretna, ali to je za mene bila i prilika da pomognem drugima da uspiju i pronađu sreću!

"Doživjela sam takvu sreću, ali i priliku da pomažem drugima na njihovom putu ka uspjehu i sreći!"

ŠTA VAM ZNAČI RAD ZA ORIFLAME?

Strašno sam rasla, u daleko jaču i odvažniju osobu. Bila sam jako stidljiva djevojka i imala sam problem sa samopouzdanjem. Oriflame mi je također pružio priliku da zaradim novac, što je bilo veoma važno za mene jer sam počela s gotovo ničim.

BEZ KOJIH PROIZVODA NE MOŽETE ZAMISLITI ŽIVOT?

Tender Care zaštitni balzam je broj jedan za mene. Prisutan je toliko godina i pravi je  višenamjenski proizvod sa mnoštvom mogućih upotreba. Ranije sam koristila proizvode za njegu kože iz Royal Velvet i Time Reversing kolekcija, ali sada koristim NovAge Ultimate Lift kolekciju.

PODIJELITE NAJBOLJI SAVJET S NOVIM KONSULTANTIMA!
Pred vama je toliko mogućnosti! Morate imati jasan plan i postaviti jasne ciljeve. Također je veoma važno održavati lične kontakte s ljudima. Budući da je izazov komunicirati s ljudima koji su udaljeni od vas, ja često zovem ljude i govorim im o tome kako je Oriflame sjajan. Dobra prilika da zovnete nekoga je da im čestitate rođendan. Zaželite im sve najbolje i budite za njih neko na koga se mogu osloniti!Tekst: Fotograf: Emilie Johansen