Priča o digitalnom uspjehu

Dvadesetpetogodišnja dr. Sameh Dahech Bride Ghanmi je prešla put od studentice do statusa Zlatnog Direktora u manje od tri godine. Popričali smo s njom o njenom putu ka uspjehu i kako joj je digitalizacija poslovanja pomogla da pretvori beauty proizvode u zaradu!

ISPRIČAJTE NAM KAKO STE ZAPOČELI SA RADOM U ORIFLAMEU 
U decembru 2013. godine i dalje sam bila studentica. Pošto nisam mogla puno da se krećem zbog studija, tražila sam neku vrstu posla koji bih mogla da radim od kuće. Pokušala sam sa različitim kompanijama prodaje, ali mi ništa nije odgovaralo. Tada sam se pridružila Oriflameu i moj život se promijenio. Išla sam na predavanja, vrijedno radila i gdje god sam išla, pričala sam o Oriflameu. Rad sa Oriflameom je postao životni stil za mene. To je moj vlastiti projekat i ne bih ga ni za šta drugo mijenjala. Sada me samo mjesec dana dijeli od titule Senior Zlatnog Direktora!

"IT i online alati su prostor gdje se ja osjećam ugodno."

U ČEMU SE VAŠ NAČIN RADA RAZLIKUJE OD ONOG KOJI KORISTE DRUGI? 
Na početku sam bila previše stidljiva i bilo mi je teško kontaktirati ljude uživo. Korištenjem tehnologije i online alata sam na svom terenu. Počela sam sa potragom za prvim konsultantima preko Facebooka. Uz pomoć online treninga koje nam omogućava Oriflame, poboljšala sam svoj način poslovanja. Time sam postigla svoj prvi cilj – dostigla sam nivo Senior Menadžera. Ovo su neke od metoda koje koristim:

  • Koristim Skype za konferencijske pozive i treninge
  • Kreirala sam vlastitu Facebook grupu u kojoj su svi članovi moje mreže. Zbog toga mi je lako s njima podijeliti raspored dešavanja, treninga i da iskomuniciram sve na vrijeme čime stvaram pozitivnu energiju.
  • Koristim Oriflame poslovnu aplikaciju da upravljam svojom grupom
  • Koristim Photoshop da bih napravila fotomontaže za razne grupne izazove
  • Koristim aplikaciju Movie Maker da editujem video klipove

KAKO SU VAM DIGITALNI ALATI POMOGLI U ŠIRENJU VAŠEG POSLOVANJA? 
U trudnoći nisam baš bila mobilna. Da bih se borila s ovim problemom fokusirala sam se na online prospekting (kao dijeljenje sadržaja u Facebook grupama) i praćenje poslovanja preko Business aplikacije.

OPIŠITE JEDAN VAŠ TIPIČAN RADNI DAN
Podijelim više od 50 sadržaja dnevno. Čim primim poruke, odaberem ljude i kontaktiram ih telefonski da bih uspostavila direktan kontakt. Koristim se pametnim telefonom da upravljam svojom mrežom ljudi i pratim njihove aktivnosti. Onda održavam sedmičnbe webinare, kao i druge online treninge po potrebi.

ŠTA SU VAŠI SAVJETI I TRIKOVI ZA USPJEŠNO ONLINE POSLOVANJE? 
Stvarno mogu preporučiti Poslovnu aplikaciju. Ona vam omogućava da pratite sve aktivnosti vaših grupa.

ŠTA SU VAŠI PLANOVI ZA BUDUĆNOST I KAKO ĆETE IH OSTVARITI? 
Trenutno, moj cilj je da dostignem titulu Dijamantnog Direktora. Moram se maksimalno angažovati da pronađem potencijalne lidere i konsultante koji žele poboljšati svoj životni standard.

KAKO JE ORIFLAME PROMIJENIO VAŠ ŽIVOT?
Konačno imam vlastiti projekat. Postala sam poslovna žena koja vodi svoj posao od kuće i ne bih to mijenjala ni za šta drugo!Tekst: Fotograf: Siwar Chaari