Upoznajmo Master kreatoricu Eclat Mon Parfema

Ko bi bolje kreirao miris inspirisan jednostavnom pariškom elegancijom, od elegantne pariške kreatorice mirisa, Emilie Coppermann? Razgovarali smo s njom i otkrili tajne mirisa koji ona naziva "Pariz u bočici".

PO VAŠEM MIŠLJENJU, ŠTA JE PARIŠKA ELEGANCIJA?
To je teško za objasniti za nekoga ko je živio u Parizu cijeli život. Mislim da je to nešto što možemo naučiti od naših majki, baka, prijatelja ... osjećaj za stil, način života, "umjetnost življenja" koja se može vidjeti i osjetiti čak i u najsitnijim detaljima onoga što radimo, svaki dan. Poput odabira jednostavnog šala za šetnju do omiljenog kafića ili nošenje bezvremenskog mirisa.

PO ČEMU JE, ZA VAS, OVAJ PROJEKAT POSEBAN?
Obzirom da sam rođena Parižanka a i kreatorica mirisa, ovaj je projekt bio ispunjenje sna. Željela sam „uhvatiti“ savršenu sliku najelegantnije, sofisticirane žene s tim posebnim pariškim stilom. Tu "umjetnost življenja". Kao kreatorica mirisa, morala sam upotrijebiti dvije najcjenjenije i najskuplje sirovine u parfemskoj industriji – DeLaire akord i bijelu peruniku. 

ZAŠTO SU OVI SASTOJCI TAKO POSEBNI?
Rad s DeLaire akordom je privilegija. Parfemska kuća DeLaire je rodno mjesto savremene parfemske industrije - stvaraju nove mješavina mirisnih nota ili "akorda", već više od 140 godina. Do sada su ti akordi bili rezervisani za najpoznatije i najkvalitetnije parfeme kao što su Chanel i Guerlain. 
Bijela perunika je, također, pravi dragulj u parfemskoj industriji. Jedna od najskupljih sirovina koje možete naći, poput "haute couture" sastojka. Poznat je kao "zlatni cvijet parfemske industrije". Uživala sam raditi s takvim visokokvalitetnim sastojcima.

ŠTA MISLITE O FINALNOM PROIZVODU?
Obožavam ga! Veoma sam ponosna. Eclat Mon sadrži najvišu koncentraciju u svijetu mirisa koju možete naći - "parfem". I osjećam da sam stvorila izuzetan miris: moderan, ali i bezvremenski. Moderniziranjem nevjerovatnog DeLaire akorda, osjećam da sam izvukla najbolje akorde veličanstvene bijele perunike. Rezultati su sofisticirani - poput najelegantnijih pariških iskustava. Zapravo, rekla bih da je Eclat Mon Parfem, za mene, Pariz u bočici.

Tekst: Fotograf: Oriflame