Miris sreće: stručnjak objašnjava

Fabrice Pellegin je kreator nekih od legendarnih Oriflame mirisa: Giordani Gold Essenze, More by Demi, a odnedavno i muškog mirisa Happydisiac Man. Razgovarali smo sa slavnim stručnjakom o tome kako je tekao proces stvaranjau mirisa koji daje osjećaj energije.

Koja je vaša prva uspomena vezana za miris?

Moja prva uspomena vezana za  miris je moja baka koja je radila na poljima ruže polja u Grasseu, u Francuskoj. To je miris koji me nikad nije napustio i uvijek će biti povezan s njom. Još jedno rano sjećanje koje imam je miris koji je moj otac nosio -  Azzaro za muškarce.

 

Kada ste shvatili da se želite baviti parfemima?

Odrastao sam na jugu Francuske, a u blizini mog rodnog mjesta bila je parfumerija, tako da je vrlo prirodno što sam želio  postati stručnjak na tom polju.

 

Happydisiac Man je već 11. miris kojeg ste stvorili za Oriflame, postoji li zajednička nit između mirisa?

Ja sam tek otkrio da imam zajedničku nit u svim mojim mirisima: najviše  koristim mošus i note drveta.

 

Kako se stvara miris za muškarca  u odnosu na onaj za žene?

Prilikom stvaranja muških mirisa usredotočit ću se i igrati drvenastim notama, a prilikom kreiranja ženskih mirisa imam tendenciju koristiti drvene note, a zatim kao potpisne note dodati cvjetne. Ključna razlika između njih je što su muški mirisi više ograničeni u svojim mirisnim notama, dok će ženski mirisi ponuditi puno širi spektar senzualnih nota."Miris sreće za mene je: moja žena, moja djeca, vrt, sunce, regija u kojoj živim, na jugu Francuske, jutarnje svjetlo..."

Nakon što ste se opisali "izumiteljem mirisa", gdje nalazite izvor inspiracije za svoje mirisne kreacije?

Izvor inspiracije pronalazim svugdje oko sebe: u ljudima, glazbi, slikama ...Opišite svojim riječima, što je za Vas miris  sreće?

Miris sreće za mene je: moja žena, moja djeca, vrt, sunce, regija u kojoj živim, na jugu Francuske, jutarnje svjetlo ...

 

Kako “uhvatiti” sreću ovim mirisom - što definira "sretne" note?

Po mom mišljenju, sretne note mogu se naći u energetskoj mješavini jedinstvene australske limete,  zelene jabuke i jagode.


Kako je činjenica da ste stručnjak na ovom polju utjecala na percepciju svakodnevnih mirisa?

Ja sam jako pod utjecajem mirisa u svakodnevnom životu: volim ih analizirati. Na primjer, neki dan sam bio na putovanju, i stigao sam u hotel gdje me je  svladao tajanstveni miris. Osoblje mi je reklo da je to bio miris jantara koji je posebno razvijen za hotel. Ta vrsta emocija me stvarno inspirira za buduće kreacije.

 

Isključivo na temelju mirisa, kakav bi bio  Happydisiac muškarac?

Happydisiac muškarac može biti bilo tko! Vidite, miris je razvijen kako bi potaknuo  emocije - a emocije su nam svima bitne!


                                      Kupite Happydisiac Man ovdje.

Happydisiac Man 

TOP NOTE 
Grejp
Sjeme korijandera
Ananas

SREDIŠNJE NOTE
Miris ulja lista Laurela
Svjetovi naranče
Lavanda

OSNOVNE NOTE
Pačuli
Prah irisa
KožaTekst: Fotograf: Oriflame