Živi vjerna sebi

Ja sam u potpunosti za zdravi stil života i sve što je prirodno – kaže Anna Dareszowska, Oriflame Ambasadorica. U ovom intervjuu podijelila je s nama svoje tajne o ritualima ljepote i otkriva šta je to što je čini snažnijom osobom.

Kako biste definisali vaš ideal ljepote i da li se on slaže sa Oriflameovim?
Ja sam u potpunosti za zdravi stil života i sve što je prirodno. Brinem o svom tijelu (bavim se trčanjem, plivanjem, igranjem tenisa, vožnjom bicikla, skijanjem i jahanjem). Nastojim živjeti u harmoniji s prirodom i obraćam pažnju na sastojke hrane i kozmetike. Kažu da si ono što jedeš, tako da, drugim riječima, i izgledaš onako kako se odnosiš prema svom tijelu i koži. Cijenim prirodnu ljepotu, prirodnu kozmetiku i sastojke pa pažljivo provjeravam sastojke proizvoda koje koristim – zbog toga mi Oriflame kao brend tako odgovara.

Da li su vrijednosti koje njeguje Oriflame slične vašima?
Volim biti okružena ljudima, posebno članovima moje porodice, ali isto tako cijenim osjećaj zajedništva na radnom mjestu.Zbog toga sam izuzetno sretna zbog prilike da radim sa grupom entuzijastičnih konsultanata. Veoma sam strastvena osoba i smartam se sretnom jer je moj posao i isto vrijeme i moja strast.

Koji je vaš recept za uspjeh?
Ključ je u tome da kombinujete posao sa strašću. Kada volite ono što radite i dajete sve od sebe da biste posao radili što je bolje moguće -  uspjeh je zagarantovan! Dobro je postaviti ciljeve i ići za njima. Vaš generalni stav prema životu je također veoma bitan. Ja sam optimista kojemu je čaša uvijek polupuna, zračim pozitivnom energijom i zaista mogu osjetiti da mi se takva energija i vraća.

S kakvim ljudima volite da radite?
Od same sebe tražim i očekujem mnogo i uživam raditi s ljudima s kojima dijelim istu energiju, s onima koji uvijek žele više, optimistični su, dolaze na posao s osmijehom na licu i puni su energije. Isto tako volim raditi s kreativnim ljudima koji idu svojim putem i vođeni su strašću.

Šta je to što cijenite kod drugih žena?
Cijenim žene koje znaju šta žele i koje su zadovoljne s onim što rade. Ako su posvećene svojoj porodici i sretni su s takvom odlukom – to je sjajno. Ako odaberu karijeru – fantastično. Ako balansiraju oboje (a to nije lako – i to govorim iz iskustva) – još bolje. Najvažnije je da se žena osjeća dobro živeći svoj život. Ne zaboravite jednu stvar: ako volim osame sebe, i ostatak svijeta će nas voljeti.

Kako pravite balans između posla i porodičnog života?
Ne kažem da je jednostavno i nekada sam baš umorna ili čak i frustrirana, ali moja porodica je ono što me jača! Kada ujutro vidim svoju djecu nasmijanu, odmah poželim da ustanem iz kreveta i počnem raditi. Mogla bih pomaknuti planine za njih. S druge strane, kada dođem kući nakon dana provedenog na poslu, to je i dalje posao koji volim. Kada ne bih mogla imati i porodicu i karijeru, život bi za mene bio težak.

Kako izgleda vaša dnevna rutina njege?
Najprije – čišćenje! Stvarno obraćam pažnju na ovaj korak da bi moja koža mogla bolje upiti sve sastojke koje kasnije nanesem na nju (u kremama i serumu). Kada kažem čišćenje, mislim na sve vrste pilinga, tonik i mlijeko za čišćenje. Uvijek čitam listu sastojaka proizvoda koje koristim i tražim one prirodne. Mislim da se to stvarno vidi na mojoj koži. Otkad koristim pouzdanu prirodnu kozmetiku, koža mi više blista.

Da li bi miris trebao odražavati vašu osobnost?
Ne biste trebali tek tako birati miris za sebe. Miris mora da se slaže sa vašim karakterom i ličnošću. Mora biti stvaran. Oriflame zaista ima veliki izbor mirisa tako da svaka od nas može pronaći nešto za sebe. Ja sam već pronašla svoj miris. My Destiny je zaista poseban. Bilo je stvarno intrigantno saznati da je Oriflame prvi brend u svijetu koji je iskoristio rijedan sastojak – ekstrakt turmalina. Ovaj poludragi kamen ima nevjerovatnu moć da podigne vaše samopouzdanje, njeguje kreativnost te izrazi vašu individualnost.


Anna Dereszowska
Jedna od najljepših i najtalentovanijih poljskih glumica i uspješna vokalistica. Majka dvoje djece: Lena i Maks. 2011. godine primila je Róża Gali nagradu a 2013. postala je dobitnica Gwiazda Dobroczynności statue za dobrotvorni rad. Voli putovanja, sport i motore.Tekst: