Kako odabrati miris za svadbeni dan

Idealan miris za svadbeni dan će potaknuti upravo ono raspoloženje koje priželjkujete. Pročitajte kakav savjet za mlade spremaju naši stručnjaci.

Mathilda Jönsson, Oriflame stručnjakinja za mirise

“Miris stvara emocionalno iskustvo. To je način da izrazite ono što jeste i šta želite biti. Kada birate miris za vjenčanje, razmislite o tome kako se želite osjećati i šta želite da naglasite baš tog posebnog dana.

Ako se želite osjećati ženstveno i romantično, odaberite drvenaste i cvjetne note. Ukoliko se želite osjećati glamurozno, cipre note će biti idealne za vas. Ako se želite osjećati senzualno, odaberite tople i začinske note, orijentalne sastojke i muškat."

Vincent Schaller, kreator mirisa
“As the wedding is the most important day of your life, I recommend wearing a fragrance that is elegant; one that makes you feel confident and that will linger for hours.

Budući da je vjenčanje najvažniji dan u vašem životu, preporučujem vam da nosite miris koji je elegantan, daje vam samopouzdanje i kojeg ćete mirisati na sebi satima. 

Koristim bijelu ružu u srcu Volare Forever mirisa jer je svakako asocijacija na vjenčanje i romansu. Odmah sam znao da želim ovaj miris povezati s  temom vjenčanja  – na kraju krajeva , “forever” označava vječnu ljubav, a za mene bi simbol te vječnosti bilo vjenčanje. Mladenka treba nositi miris lagan i prozračan poput prelijepe zrake sunca na taj najvažniji dan u njezinom životu."Camilla Åstrand, stilistica slavnih

Odabir mirisa koji ćete nositi na dan vjenčanja je svakako jedan od važnijih rituala na taj dan.  Važan je gotovo kao odabir vjenčanice. Pri odabiru mirisa možete koristiti dvije taktike: jedna je da koristite miris koji uvijek nosite i u koji ste sigurni. Drugi je miris koji će unijeti toplinu i sigurnost u ovaj poseban dan slavlja.

Alternativno, možete odabrati novi miris kojeg ćete nositi na svadbeni dan i buduće obljetnice. Na taj će način miris uvijek ostati asocijacija na taj posebni dan i oživjeti vam uspomene. Ako ovako birate miris, uključite i vašeg partnera u proces biranja - ja lično uživam u intimi biranja mirisa sa partnerom."


Hamish Shephard, Osnivač Bride Book i Groom-to-be

"Može biti vrlo zabavno prilikom biranja mirisa koji će ceremoniju održati u vašem sjećanju. Pokušajte definirati teme koje su bitne za taj dan, kao što su glavna tema, stil i godišnje doba za koje je obred planiran.

Topli miris sa sastojcima kao što su mošus i čokolada su možda malo “preteški” za ljetna vjenčanja, ali veoma odgovaraju vjenčanjima planiranim u zimskom periodu. Klasični mirisi poput onih s notama jasmina i ruže bit će idealni za tradicionalne ceremonije koje se održavaju na važnim historijskim lokacijama, ali nisu baš pogodni za više opuštena vjenčanja na plaži."

Daniela Bonardi, mladenka
"Since a wedding is pretty nerve-wrecking, I chose to wear my usual scent on my big day – I wanted to feel calm and comfortable. My tip for brides is to wear something you are at ease in. You’ll notice that on your wedding day, every scent becomes heightened and more intense, so you’ll want something you can rely on. Plus, this way, you’ll be reminded of your wedding every day.” 

"Budući da vjenčanje samo po sebi dosta stresno, odlučila sam se na vjenčanju nositi miris koji i inače nosim. Htjela sam se osjećati smireno i ugodno. Moj je savjet da nosite ono što vam inače odgovara. Primjetit ćete kako na svadbeni dan svaki miris djeluje nešto intenzivniji. Moj je savjet za mladu da nosi miris koji voli jer će je on uvijek podsjećati na taj veliki dan.  


Tekst: Fotograf: Giorgos Gerogiannis