Mama-šef: 4 savjeta za usklađivanje posla i obitelji

Bilo da ste osnovali svoju tvrtku jer želite izraziti svoju strast, zaraditi za život ili ostaviti nasljeđe, iskustvo osnivanja vlastite tvrtke - kao i obitelji - može biti nevjerojatno ispunjenje. To također može biti i izazov. Kako uspješne žene mogu pronaći ravnotežu? Malti Bhojwani, autor i life-coach kaže: "to počinje s promjenom naših stavove i buđenjem svijesti gdje doista leže naše vrijednosti."

 
  1. Ne krivite sebe
 "Živimo u svijetu u kojem su očekivanja žena vrlo visoka; većina njih samo-nametnuta zbog naših odgoja i očekivanja okoline. Obuzima vas  krivnja na poslu ako ne provjerite telefon i ne odgovorite na e-mail odmah. Mislite da ste “loša žena" (supruga, majka, djevojka, kćer) ako ne organizirate savršen objed, niste društveni i ne  stižete izvršiti obiteljske obveze. 

Odakle dolaze sva ova nerealna očekivanja? Odlučili smo se na više uloga i ispunjavanje više želja nego što su to naše majke, ali nismo voljni odustati  od starih uvjerenja. To nije moguće. Od nečega morate odustati. Izazov je stvaran i ne postoji jednostavan odgovor, osim da pokušate naći svoj vlastiti mir. Ponovno definirajte što znači uspjeh i ponovno procijenite kakav odgoj želite osigurati svojoj djeci. Ne postoji pravi ili krivi odgovor. Budite iskreni prema sebi i provodite svoje odluke. Vrijede li još uvijek ili vrijedi odustati od zastarjelih uvjerenja? " 


  1. Raspored pod kontrolom

 "Majčinstvo, poput života, treba ponovnu procjenu s vremena na vrijeme. Ono što je vrijedilo prije, nije nužno valjano danas. Ako ste nezadovoljni sa svojim svakodnevnim životom, onda možda nešto treba promijeniti. Možda imate situaciju da se penjete na korporativnoj ljestvici, ali osjećate da niste povezani s mjestom za koje vas veže vaše srce. Uskladite svoje mogućnosti sa željama i ne dopustite da vaš progoni osjećaj krivnje. ""Kada se upoređujete ​​s drugima, to je poređenje vanjskog dojma."

3. Prestanite se upoređivati

 "Kada se upoređujete ​​s drugima, to je usporedba vanjskog dojma. To je besmisleno . Lako je gledati druge žene koje se pojavljuju na televiziji, koje su uspješnije, vitke, bolje majke i bolje supruge. Uspoređujući svoj ​​život s tuđim samo ćete se osjećati nezadovoljni i nesposobni. Dakle, nemojte to činiti. " 


4, Izaberite

" Prihvatite da svaki izbor ima posljedice. Svaki "Da" istovremeno je i "Ne". Provedite vrijeme sa sobom i procijenite što želite ostaviti iza sebe. Ovo je jedan od najboljih načina koje znam da odlučite kako bi one teške svakodnevne odluke bile jednostavnije.

Jeste li Oriflame suradnik? Posjetite Oriflame Akademiju i poslušajte jedan od specijaliziranih tečajeva koje smo za vas pripremili ovdje.

Tekst: Fotograf: Oriflame