Miris istinske čarolije

Proveli smo 5 minuta sa Evom Vidou, ženom koja stoji iza toaletne vode Elvie Firefly, da bismo saznali više o najnovijem Oriflame mirisu!

Zašto ste u srce Elvie Firefly toaletne vode stavili ponoćnu ružu?
Elvie Firefly je topao tajanstven miris za večer, inspirisan ponoćnom ružom koja cvjeta samo noću. Svidjela nam se ideja o cvijetu koji se budi nakon zalaska sunca i željeli smo uhvatiti tu misteriju i magiju u bočici mirisa: tu je započela cijela ova priča. Baš kao i ponoćna ruža, Elvie Firefly je miris za odvažnu, ali nevjerovatno ženstvenu ženu - moglo bi se reći da će vas očarati! Inspirisani švedskim folklorom, željeli smo zarobiti čar švedske šume, gdje žive vilenjaci, koja u sebi krije cvijet koji cvjeta samo noću.

Koje su to ostale note koje se mogu prepoznati u ovom mirisu?
U pitanju je cvjetno-voćno-drvenasti miris sa dugim listom sastojaka, ali tri koja se ističu su ponoćna ruža koju smo ranije pominjali, cedrovina – koja mirisu dodaje zemljanu i drvenastu notu, te konačno, morske note.

Elvie Firefly je inspirisan svijetom mašte; zašto ste se okrenuli upravo ovom svijetu za inspiraciju?
Prvi Elvie miris izašao je 2004. godine, tako da je to koncept na kojem radimo već neko vrijeme. Elvie je inspiriran imaginarnim svijetom tradicionalnih švedskih priča za djecu u kojima vilenjaci lutaju začaranim šumama. Svaki novi parfem lansiran pod markom Elvie oslanja se na ovaj svijet mašte i dalje se razvija - to je priča o vilenjacima, čarima i mašti; Elvie Firefly je oličenje misterije noći.

Porijeklom ste iz Grčke, zemlje koja ima bogatu tradiciju mitologije; jeste li se uopšte dotakli grčke tradicije?
Odrasla sam uz priče o bogovima i herojima drevne Grčke i oduvijek su me oduševljavale, ali za Elvie Firefly sam se za inspiraciju okrenula nordijskoj mitologiji. Umjesto da priča priču o grčkim boginjama, ovaj miris je o nadprirodnoj ljepoti i magičnim moćima vila i vilenjaka koji se kriju u šumama i jezerima Švedske.

Da li vi vjerujete u čaroliju?

Apsolutno da!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 OSNOVNA SAVJETA O MIRISIMA!

1. Kada ga nanosite, pošpricajte miris samo dva puta (tri puta najviše)!

2. Nanesite miris na zapešća, iza koljena i ušiju.

3. Miris čuvajte na hladnom i suhom mjestu, van sunčevog dometa.

Tekst: Sophia Marinho de LemosTekst: