Ženski element u muškom mirisu

Nathalie Lorson stoji iza nekih od najpoznatijih dizajnerskih mirisa, uključujući Giordani Man Notte. Popričali smo s njom o ovom mirisu i dobili neke od savjeta o tome kako odabrati najbolji miris za njega.

Recite nam o inspiraciji koja stoji iza Giordani Gold Notte?
Giordani Gold Notte toaletna voda je stvorena za muškarca koji slavi život. Miris je inspirisan sofisticiranim pristupom životu koji njeguju muškarci u Italiji. 

Giordani Gold Notte je moj treći miris za Oriflame, a oblikovala sam ga oko jedinstvene note crnog vetivera, spajajući ulje burbon vetivera, najfinijeg na svijetu, koje dolazi s otoka Reunion u Indijskom okeanu s pažljivo odabranom paletom sastojaka. Krajnji rezultat je topli, drvenasti i zemljani miris sa prizvucima biljaka i dima. Mračan, baršunast i pomalo zagonetan. 

Koje note dominiraju ovim mirisom?
Ovaj miris je u savršenoj ravnoteži, izrazito muževan i bezprijekorno čist. Otvara ga nalet italijanskog citrusa sa notama aromatičnog čempresa i pikantnog crnog papra. Osnovna nota je za prave sladokusce zbog nota svježe samljevene crne kafe, klinčića i zrele šljive - upozorava i zadirkuje. Ali suhe note su one koje vam drže pažnju - sa svojim drvenastim i dimnim notama crnog vetivera, delikatnim prizvucima jelenje kože i čudesnog pačulija. Istakla bih i italijanski citrus, crnu kafu i crni vetiver među ostalim sastojcima.

Izgradili ste sjajnu karijeru kao kreatorka mirisa. Kako je to kada kao žena stvarate mirise za muškarce?
Svaka nova kreacija je novi izazov - svaka priča, svaka kolekcija i svaki profil ljudi je drugačiji. Stvaranje mirisa za muškarce, naravno, nije jednako stvaranju mirisa za žene - morate pažljivo birati svaki sastojak i svaki kvalitet koji želite istaknuti. Svaki sastojak se mora slagati sa profilom muškarca. Za Giordani Gold Notte odabrala sam bogate i otmjene sastojke koji podsjećaju na italijanski mačo stil. 

Šta biste savjetovali muškarcima koji kupuju miris?
1. Ako je moguće, isprobajte miris na vlastitoj koži, i pomirišite ga nakon minute, nekoliko sati ili čak cijeli dan. 
2. Odaberite miris koji se slaže s vašim svijetom: elegentan, sportski, senzualan ili zavodnički. 
3. Pitajte prodavača za savjet - oni vam mogu pomoći u odabiru savršenog mirisa za vas. 

Šta žene trebaju imati na umu kada kupuju mirise za muškarce?
1. Pokušajte prikazati ličnost muškarca kojem kupujete miris. 
2. Odaberite kolekciju koja se najbolje slaže sa njegovom ličnosti. 
3. Kupite miris koji volite osjetiti na njemu i koji se slaže s njegovim stilom - sportski, urban, sofisticirani, itd. 


Tekst: