Dan sa zvijezdom: Anna Dereszowska

She is an actress, singer, Oriflame’s ambassador, charity supporter and above all – a mom. Anna Dereszowska shares her everyday life with us and inspires how to chase your dreams.

1. Ukratko opišite jedan svoj dan
Uvijek sam u pokretu. Kad bih brojala korake, mislim da bih došla do stvarno zavidnog broja (smijeh). Naravno, svaka mama trči ovaj maraton. Morate spremiti djecu za školu, otići na posao, skuhati večeru, oprati veš, obaviti kupovinu i igrati se s djecom. Također volim otići na plivanje, tenis, voziti se biciklom ili džogirati. Moj raspored je uglavnom fleksibilan, što ima svoje prednosti i nedostatke. Nekad mogu spavati ujutro duže, ali nekad moram biti na setu u 5 ili 6 ujutro. Nekad sam na snimanju 4-5 sati i to bude to za taj dan, ali kada imam emisije, vratim se kući nakon cijelog dana izbivanja, oko 10 navečer.

2. Šta vam svakodnevno daje energiju?
Crpim je iz moje familije, moje djece. Njihova sreća, smijeh, osmijesi i ljubav omogućavaju da postignem i nemoguće. Kada me zagrle, sve moje brige iščeznu (smije se). Ja sam i generalno optimistična osoba. Za mene je čaša uvijek polupuna.

3. Šta čini da se osjećate lijepom?
Naučila sam da se volim i prihvatim baš onakva kakva jesam. Ne zabrinjavam se tim kako izgledaju moje usne, noge ili nos. Kao što sam rekla, bavim se sportom i svaki pretrčani ili preplivani kilometar, kao i svaki kilometar koji vozim bicikom mi daju puno endorfina od kojeg sam sretna i puna energije. Isto tako, držim se mojih rutina ljepote – koristim maske za lice, čistim kožu, dajem joj adekvatnu vlagu i njegu. S vremena na vrijeme odem i na masažu u jedan od mojih omiljenih SPA salona. Obraćam pažnju na to šta kupujem i jedem, tražim pouzdane nabavljače i čitam deklaracije. Znam da je to dosta posla, ali sam uspjela da razvijem zdrave životne navike (smijeh).

4. Da li vam je važna nezavisnost? Šta vam ona omogućava?
Nezavisnost je za mene uvijek značila slobodu. Naravno, imamo mnogo odgovornosti u toku dana ali čim se mi osjećamo dobro tamo gdje jesmo, sa određenim ljudima i pod određenim uslovima – slobodni smo. Nezavisnost je također i nešto što vežem za finansije. Ja ne bih mogla pitati muškarca u mom životu da finansira moje potrebe. Ja volim da radim i baratam vlastitim novcem.

5. Koji savjet biste dali ženama koje žele nezavisnost u profesionalnoj sferi?
Vjerujem da svaka žena posjeduje intuiciju koju slijedi. Ne mora svaka žena da vodi kompaniju i tim ljudi. Međutim, svaka žena želi da radi posao koji voli i da je se cijeni za to. Profesionalna nezavisnost se postiže samo kada se ne posvetimo samo jednoj aktivnosti. Danas vam nijedan posao ne pruža sigurnost. Zbog toga je uvijek dobro potražiti neke alternativne izvore primanja. Po mom mišljenju, Oriflame daje ženama jedinstveni priliku da budu nezavisne. Možda je zbog toga kompanija tako uspješna širom svijeta?

6. Šta biste zaželjeli svojim fanovima ovog posebnog dana?
Želim im da imaju snage da prihvate izazove i suoče se s različitostima i da nikada ne prestanu da sanjaju i da imaju hrabrosti da ispune te snove. I prije svega, želim im da se vole za ono što jesu.


Tekst: Fotograf: Marlena Bielińska, Marek Ogień