Upoznajte naš inspirirajući par

Nije svaki bračni par u stanju održavati sretan brak i uspješan posao zajedno, ali meksički-duo Diana i Juan Pa su dokaz da je to više nego moguće. Razgovarali smo s njima o njihovim profesionalnim i ličnim snovima (i o tome kako se usput zabavljaju).

Kako je voditi Oriflame poslovanje kao par?
Pokretanje poslovanja kao par je bio blagoslov. Mi nadopunjujemo jedno drugo, što nam omogućava da radimo stvari koje ne bismo bili u mogućnosti postići kao pojedinci. Oboje imamo različite ideje, ciljeve, fokuse i strategije. Izazov je dogovoriti se i izvući viziju zajedno. Nema sumnje da se naš posao proširio i narastao jer smo ga izgradili kao par. To je vrlo korisno za rad u paru, živjeti i eksperimentisati na način na koji malo koji bračni par može. Oriflame nam je omogućio da budemo partneri u vlastitom poslovanju, kao i partneri u životu.

Opišite jedan tipičan dan u životu.
Jedna od najboljih stvari u pokretanju biznisa sa Oriflameom je da ne živite "tipičan dan," vaš život nikada nije rutina. Svaki dan je izbor; šta želite za sebe, za svoju porodicu i za svoju kompaniju. Nema rasporeda, ničeg fiksnog zbog čega se morate probuditi.

Međutim, ako želite razviti svoje poslovanje ispravno, vrlo je važno da imate jasnu sliku o tome kako vaš radni dan treba da izgleda. Morate jasno znati šta želite postići i podijelite to u dnevne aktivnosti. Vi birate i organizujete aktivnosti, određujete brzinu kojom želite rasti.

“Nagrada je raditi u paru, živjeti i eksperimentirati na način kakav malo koji bračni par može...”

Šta vam se najviše dopada u vašem poslu?
Oboje volimo dva aspekta: moć da donosimo vlastite odluke i mogućnost koju nam je Oriflame kompanija dala – da možemo pozitivno uticati na živote drugih ljudi.

Šta radite u slobodno vrijeme?
Nedavno smo bili zaokupljeni dolaskom naše prve bebe. Pohađali smo kurseve, radili vježbe za trudnice, proveli neko vrijeme u obabiru krevetića i ostalih detalja za bebinu sobu, sve je to bilo opuštajuće, i sad smo spremni za njen dolazak.

Vi ste proputovali svijet sa Oriflameom – koje vam je omiljeno mjesto koje ste posjetili?
Singapur, definitivno! Išli smo u Aziju na medeni mjesec i zavoljeli smo je, tako da činjenica da je Oriflame planirao putovanje upravo u te krajeve, zaista bilo nevjerovatno. Osim toga, hotel koji su izabrali bio je najbolji u gradu!

Kako je biti dio Oriflame konferencije?
Za nas su Oriflame konferencije bile ključne za naše poslovanje. U stvari, na našoj prvoj Oriflame konferenciji odlučili smo da radimo zajedno, kao par. Svako putovanje nam pojašnjava način na koji želimo raditi, ići naprijed; imamo priliku sresti inspirativne ljude i vidjeti njihov rast koji je motivirajući za nas. Na konferencijama, susrećemo se s ljudima poput Vas koji su postigli uspjeh i ispunili svoje snove! I na kraju, tu su luksuzna putovanja. Možete doživjeti izvanredne dane i doživjeti iskustva koja proširuju vaše vidike, i čine da se vidi pravi potencijal vašeg poslovanja - to je kao balon ispunjen pozitivnim i sretnim ljudima!

Poznati ste kao osoba koja inspiriše ljude unutar svoje mreže da ostvare svoje snove - šta je bio vaš san kada ste započeli s Oriflameom? Da li nešto promijenilo na tom putu?
Poslovati s Oriflame kompanijom znači da se usuđujete sanjati o životu koji je bolji od onog kojeg možete zamisliti.

Sve je počelo kada sam bio student. Moj san je bio stalni prihod. Nakon toga san je bio kupiti prvi auto (kupio sam Mazdu 2010. godine). Zatim je to bilo vjenčanje iz snova i medeni mjesec, koji se ostvario 2013. godine! San Juan Pa je bio Mercedes; zapravo, on sada posjeduje jednog. Danas sanjamo da kupimo kuću, koju smo oduvijek željeli, sada smo se fokusirali da to ostvarimo. Zahvaljujući našem Oriflame poslovanju, mi sada živimo kvalitetnijim životom, s tim da imamo slobodu da zadržimo životni stil koji volimo.Tekst: Fotograf: Arturo Sotelo